的士司機自發放蛇打擊UBER白牌車(有片)

16 回覆
2 Like 0 Dislike
的士司機自發「放蛇」打擊白牌車。昨日網上流傳影片及相片,顯示有人乘坐一輛懷疑白牌車期間用手機拍攝司機,當抵達啟德郵輪碼頭,即表示轉交警方採取行動。

https://www.facebook.com/1242444173/videos/752157550458154/

流傳的其中一段影片顯示,車廂內乘客以手機拍攝司機,乘客指示:「喺前面落。」未幾,乘客再表示:「你等等,阿sir過嚟招呼你㗎喇。」另一片段顯示,有人在啟德郵輪碼頭拍攝一輛剛抵達的私家車指:「呢架係。」私家車後座乘客落車後向拍片者揮手打招呼,一名警員行到私家車旁與司機交談。

SOURCE AM730:
https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E7%9A%84%E5%A3%AB%E5%8F%B8%E6%A9%9F%E8%87%AA%E7%99%BC%E6%94%BE%E8%9B%87%E6%89%93%E6%93%8A%E7%99%BD%E7%89%8C%E8%BB%8A-%E8%AD%A6%E5%88%97%E4%BA%A4%E9%80%9A%E6%8A%95%E8%A8%B4%E8%99%95%E7%90%86-%E6%9C%89%E7%89%87-/453447
App交易點捉
做好自己咪得囉
係到做埋啲小動作
而家有競爭啲態度都咁撚閪
俾你壟斷番個市場仲得了
某部門:唔關我事,不了
所以唔明點解uber仲要推uber taxi
依家明係玩鳩你班uber司機
好多的士司機做 Uber Taxi 有加乘做得好開心,咁又駛唔駛放蛇捉埋佢不按錶收費?
呀SIR真係要餵埋落口先識捉人, 市民做埋佢個份
根本Uber自己都想慢慢淘汰私家車
私家車司機個價愈做愈咸
又收成30%水
班dc9可能唔知段片係唔做得證據
點解呢?
點解要答你,教識dc9害人
市民也可自發拍片捉的士司機
白牌狗快撚D收皮,收咁少錢阻撚住地球轉
咪鳩UP啦,而家差佬要告你乜都係證據,唔告你企正面前斷正都當冇事發生
Dc9第日有計分制唔好問點解被玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞