有無人記得Q版特工?

480 回覆
1258 Like 12 Dislike
如果紅D 可能拍左電影
唔會睇唔明
細個無電話電腦玩
小5 小6
好多人已經睇緊金庸
呢本印象中唔算好深
玩野?
我近排行書局
發現第三集都出埋
細嗰買齊成套 去到M殺令 然後有次打風吹入屋浸到啲書爛哂就冇了
巴打同我差唔多年紀西遊記彩色好好睇
他在1998年開始寫《Q版特工》,二十一年間寫下39個故事,最新一本《Q版特工 39解密》於書展期間推出。主角阿Wing是個特工,武功高強,機智勇敢,與兩位女性有感情牽扯,偶爾迷糊,頗有武俠小說中的大俠影子,與現實中的梁科慶也有幾分相似。阿Wing不老,闖蕩地球,遇見巫師、狼人、腐屍、殺手、恐怖分子、毒販、黑幫大佬,遠至百慕達三角、法國古堡、朝鮮核武基地、日本那智瀑布,近至澳門、香港,都遍布其足迹。讀者透過阿Wing,看到了世界的奇詭,也認識了社會大事,譬如犯罪、核武,還有更貼身的議題,如同性戀、佔中、住屋問題等。

原來咁耐歷史…
D系列我中四果年出第二集 大學defer完再出來做左四五年野先有結局
右邊咁似卓韻芝
第二本最撚深刻

又係講情情愛愛為主

不過條女嗰本書結尾死撚咗
劇情節奏, 腦洞, 寓意, 人設都比唔上衛斯理

當年我好迷衛斯理, 最癲果期一日煲一本
同班同學鐘意q版特工到買齊成套
佢推薦比我兼借佢既珍藏比我睇
睇曬係覺得某幾本比較精彩既拍得住衛斯理
作者係耶撚作品有耶味都算, 冒險小說放d詩詞入去真係r曬頭
我要睇詩詞歌賦直接睇文學作品唔好
梗係真生
鄰家女孩feel
仲有老鼠記者
小學圖書館長期俾人借晒
你小學未畢業?
我最記得有一集係講主角去左日本靖國神社
之後有日本人同中國人主角道歉
覺得好震撼東洋鬼子終於知道錯
小學嘅時候有睇
嗰時每逢星期六朝早都會去圖書館
然後喺圖書館識咗個朋友
原本我淨係會借圖鑑類嘅書
Q版特工就係嗰個朋友介紹俾我睇
佢有時仲會送d舊嘅白貓黑貓俾我
但係因為我哋淨係會喺圖書館見面
之後冇再去就冇聯絡
睇到以家都重睇緊
雖然每本都有追 但係人老咗睇完劇情都唔記得反而細細個睇嗰啲就好深刻
最正我覺得係鴉殺 阿漆做無間道
冒險小虎隊仲有冇人記得
呢套同天航
兩大中學雞mk 文學
細個讀小學果陣有追過
佢係館長,但有時都會一齊出嚟坐counter
以前小學
小三小四就睇xx冒險記 唔同國家嗰啲 記得好撚大本 之後就老鼠記者
小五小六就睇神射手 同埋Q版特工 最有印象係再見真生同埋有一個去沙漠打沙蟲之類
初中就幾鍾意睇孤泣 好撚中二病 都十幾年前第一本記得係預言故事 Apper人性遊戲 戀愛崩潰症
呢幾本有啲印象 再之後嗰啲已經冇睇過
以前買晒紙本,
啱啱hyread買返全集,
翻睇到第5集
大個睇返發現原來佢都幾洗腦係咁講耶穌
再見真生
幻見
以前書展即買最新睇正撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞