[求救]IG點令指定追蹤者再睇唔到我既貼文?

16 回覆
0 Like 2 Dislike
想請問一下,有冇方法封鎖ig指定追蹤者而佢又唔知?

近排公司有條友追蹤左我,我同佢唔熟,但依家成日見到佢,佢好似好了解我私生活咁

我疏忽當日唔記得set要接受先可以追蹤,已經set返但太遲了

佢算係公司高層,我block佢踢佢又驚影響工作

有冇巴打教路可以點做
轉工
為左個追蹤

轉工成本會唔會大左d
轉工本身可以係正數嚟喎
你將佢踢出follower再改ig 名就得
轉新ig account
唔該巴打,我都考慮轉ig

只係想如果有簡單方法就唔洗搞咁多野遮

好似最多唔比佢睇story
其實你可以取消佢既follow
就係唔想佢發現

踢follow就簡單啦

我上網睇哂都搵唔到相關做法

好似facebook你可以set close friend,以後佢唔係close friend就睇唔到,咁樣就簡單勒
呢招好似ok

咪扮哂del左ig
唔洗扮 正常人唔熟仲要同事上司無啦啦follow已經好撚無禮貌 唔中意咪踢走佢唔洗解釋
佢真係咁厚臉皮問到你咪話係呀唔慣add同事
係呀,佢follow左我都冇同我講,係有時大棚傾野就好似好撚friend咁,阿邊個岩岩去完邊到邊到,爽丫等等呢d字句

就唔撚鍾意,好撚熟咩,洗唔洗比支mic你呀
係呀,我見動態同直播就可以唔比佢睇到,呢樣係正確既
取消follow唔會有通知
如果佢係正常人佢唔會咁快發覺你踢咗
即刻發覺嘅話你要驚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞