有冇人之前買左利晴灣,而家點部署?

29 回覆
0 Like 32 Dislike
有個朋友21年入飛買左,27年先收到樓
果時買因為覺得18000蚊/呎有水位可以賺一筆
但而家樓價不斷跌
如果撻訂驚比發展商追差價
如果唔撻訂硬食又驚銀行估價唔足要抬錢上會
個朋友日日都心驚膽戰,所以想幫佢問下佢而家有咩可做?
27年樓市會唔會升返18000蚊/呎?

撻肯定唔係option
上會再捱
輸少當贏
加多句
借財仔loan你都要上左會先 節衣縮食還左財仔舊錢再算
21年買 27年收樓 6年樓花咁癲?
供得起, 咪自住就算, 人生, 就係就咁供死會㗎啦
咩27年收樓? 利晴灣21年入左伙啦喎
呢個盤超短期樓花喎
2021年5月賣,2021年12月至2022年1月收樓
18000呎好有防守力

你係咪記錯左利奧坊?果邊2.5 - 3年樓花,中高層25000-26000/呎,仲貴過啟德/何文田 零防守力,二手蝕到仆街
政府有法例規定樓花預售期,6年咁長一定唔會批售樓紙
樓主柒左, 已潛水
呢個盤超短期樓花
樓主柒左, 已潛水
呢個盤超短期樓花
補返 source:

https://starpagency.com/了解更多/邊間銀行做按好/一手新樓按揭-新按揭成數-即供-建期-發展商二按/
甚麼是樓花?
一手新樓分為現樓及樓花。樓花為未落成的一手樓盤,以預售形式發售,買家可透過示範單位睇樓,揀選心儀樓盤。由購入樓花至正式入伙前的時期,稱為「樓花期」,最長可達30個月。發展商通常將樓花關鍵日期(即預計完工日期)定於2-3年後,以保留充裕建築時間。
柏傲莊3期應該差唔多
廢淡作文唔洗本
利晴灣算係咁, 性價比高過利奧坊
利奧坊一層十幾廿伙,唔似私樓格局
咁既垃圾公屋發展商都買,祝好運
FF自己有錢買樓花
係30伙以上不過佢每期都格硬用防煙門分開A B座
呢個盤幾正有啲單位有大平台
香港買樓兒嬉到
人地國家全部現樓發售,仲要上去睇清楚個單位ok先俾錢
18k 咪守下
外國都有人賣樓花,唔好玩啦大哥
又呃到傻閪真心回覆
朋友洗乜樓主你擔心
大平台果啲 成千萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞