英皇出新女團,《造星4》ada、carina 有份

219 回覆
12 Like 80 Dislike
睇埋相都冇印象參加過
黃淑蔓真心on9
最紅嗰期去英國讀書
miss 左疫情封港冇kpop
本身可以同mirror 同期彈起黃金時間
疫情,意外,退團,成員輪住自爆
是但一樣已經可以搞死佢哋,而家仲要加埋
我都唔知算唔算黑仔
疫情係全世界都咁,無得咁快開演唱會,咪練習囉, 上軒公演唱會都係出事,怪得邊個
困住香港,對當時collar 仲剛出道仲有利,唔會睇韓團咁快流失

意外最致命打擊,導致之後退團,全團都要潛水咁濟

退團時處理都世界級on9,7條女唔關事,都推出黎開記者會
少左個人,係危亦有機,可惜出首IDC 趕客,(gidle 少左牙珍,比全世界睇死,出tomboy,紅過以前)

自爆,明顯wing 管唔到班女行為,管唔到都要教好個mindset 同pr
唔理collar定LT 香港女團就係無得做 有實力有樣都無用
女團上限人氣點都唔夠男黎
男仔吸女粉絲條水一定最長最賺
從來都係女粉絲先有忠誠度 消費力都係中女最勁
姜濤中一想食都食唔到

而家姜濤紅咗條女先仆過嚟
女團無男團紅就唔搞?
藝人都唔包紅一世
點會無得做
係睇你想做幾多啫

做到collar同LT嘅程度都算係唔錯啦
同埋collar個玩法都係打散啲人,睇吓紅到邊幾個啫
無話唔搞 你照出照搵到錢 有廣告有戲拍
我只係講就算collar無任何意外 無360 揀岩晒人
疫情期間都唔會上到mirror爆紅既level
呢堆正
Twins一出道係扮日本妹著住日本水手校服影寫真
咁Viu 缺女藝人,搞多幾屆男造星都無意思
其實一屆造星4 ,好多入左行,認真諗其實都好成功
當然有fans同生存到啦 唔會無野做啦
我認同呢家個程度都算係唔錯
但死忠有限
過一兩年慢慢會變到個人發展既作品多
solo出既活動同歌>團既野 香港一直都係 呢點唔太好
KPOP點單飛出歌拍野都好 個重心都仲會係個團度 除非準備散
演唱會黎講唔開好過開
當年開嘅話 除咗CMN 同 NNL 應該無歌唱
要表演返造星item / 唱其他人歌

主要死因真係mirror演唱會
啱啱出咗首大家都啱聽嘅off/on就收皮
再出返黎嘅IDC MV又唔啱普通人眼緣
如果係出另外兩首反而仲好啲

另外死因就係MKV 依個大家都知
一係就放養天團 一係就吸金天團
根本就無plan去棒一隊嘢 全部靠fans自發
當年捧twins 用了好多人力物力資金,今時今日英皇仲會咁大投資?
Viu 係咪要反思下點解隊loser 團LT 愈做愈入屋
連小S 都請佢地做節目
佢哋係咪入到屋就唔肯定啦
只係覺得佢哋唔會放過大大少少嘅機會
唔同collar要限死自己係某一個定位度
姜濤都唔係暗戀佢
報紙亂寫又信
疫情先有利本土藝人發展
娛樂少左就會多左關注落本地娛樂

直接望下鏡狗18年到20年有幾多香港人識佢地?
香港女團吸唔到女粉有咩計
姜濤同Ada係中學同學嚟
淨係中一同班 同學仔有留言好正常
林欣彤、肥小巧 係咩嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞