鄧兆尊支持何伯 但認為何太居心叵測︰「不過我睇吓好唔好食,好食再幫襯囉。」

93 回覆
83 Like 11 Dislike

兆尊笑謂何伯抄襲自己,更用高爾夫球作比喻︰「佢買啲嘢咁似我買嗰啲嘢?龍鳳鈪我冇,冇佢咁叻,但鑽石耳環、戒指都有買過嘅。(幾時買呀?)識咗之後先買,打完第19個洞之後,得到咗個肉體,係我俾佢。」

兆尊又指,何伯打本100萬元予何太做生意沒問題,因為那些錢是何伯自己的,「就算去澳門一鋪過買100萬都得呀,自己搵呀嘛,使得快定使得慢都係自己決定,呢方面我撐何伯。」但他就認為何太這樣埋何伯身是居心叵測。他又以自身經歷說︰「不過,我睇吓好唔好食,好食再嚟幫襯囉。」

SOURCE:AM730
鄧兆尊撐何伯向何太送禮 勸唔好再做《東張西望》訪問︰唔夠TVB玩
https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E9%84%A7%E5%85%86%E5%B0%8A%E6%92%90%E4%BD%95%E4%BC%AF%E5%90%91%E4%BD%95%E5%A4%AA%E9%80%81%E7%A6%AE-%E5%8B%B8%E5%94%94%E5%A5%BD%E5%86%8D%E5%81%9A-%E6%9D%B1%E5%BC%B5%E8%A5%BF%E6%9C%9B-%E8%A8%AA%E5%95%8F-%E5%94%94%E5%A4%A0tvb%E7%8E%A9/452958

曾志豪問到兆尊有女埋身時,會何時才送禮物,他說︰「你愈要我愈唔俾,你唔要嗰啲,我就會俾。你有冇釣過魚?你chok吓chok吓條魚就好容易上釣。點上釣呢?視乎條魚聰唔聰明。」

他又認為鏡頭擺位等已經一早預設好,畫面連餵飲湯也有,坦言何伯夫婦都是按導演指示,著他們不要再做訪問,否則對自身的影響是非常長遠,更用「輸晒」去形容。兆尊說︰「一定係假,你睇鏡頭都知,講吓嘢影吓隻手,一時又摸大髀,已經落定晒order做呢啲嘢,等大家多嘢講啲!睇嘢清晰啲!仔女唔會出場,大家諗吓,做訪問點會無啦啦有湯?又影到有拖手行街,唔好中招啦!賺晒所有收視同扮嘢,拍拍籮友就走,但對於佢哋家人可能越搞越大件事,其實輸晒。」
爭產佢係非常有經驗
專家心聲要聽
真,阿女棟晒老豆d錢呢類野鄧兆尊當年應該見唔少
不過,我睇吓好唔好食,好食再嚟幫襯囉。
姐係當叫雞咪算囉
大師兄
何太果d質素,鄧兆尊應該岩食
爭產我有經驗~~~
分分鐘屌過
專家講野幾公道
東張真係呃無腦白痴睇
專家講嘢你要聽
爭到上Tvb佢直頭係第一人
有聲
當年邊個爭贏左?
選賓周最硬那天
仔女們

不過最後大和解

鄧兆尊食家
就係唔啱食先冇私有化
爭產同食女都係出曬名
佢應該係最明白何伯既人
亦都一眼睇穿何太, 以佢身家應該見太多
何太個18歲仔是否姓鄧
補身
雖然粗皮難聽,但由佢把口講出真係好有力,先玩後付,仲要唔好買預繳啊,何伯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞