劉細良:所有對我誹謗既人,我會採取法律行動!

107 回覆
10 Like 91 Dislike
你覺得,喂大佬,你幾十歲人。
你第一日出嚟行架?第一日做出版架?
你第一日做生意呀?心急就唔使書面合約呀?
咩事咁心急呀?心急揾錢呀?
嘩,咁樣畀人蝦,要求你賠償,咁慘呀?
屈咗喺個心裏面咁多年呀?
觀眾而家先知喎,咁樣。

話我叫雞唔俾錢?唔俾錢唔算叫雞,無叫雞點解要俾錢?
無乜參考價值 好多只係求其禁下sub之後唔active
被床跌得多先會令佢驚
睇唔睇到被床跌了幾多呢?
好似睇唔到
好似要join左先睇到
有無良粉漏下料?
返唻香港出庭
以打官司計
冇跟足程序已經死得啦
自己亂黎
仲話告人
搵佢老死曾淫拳做佢人格證人?
返到香港佢冇俾人拉咪證明佢先係鬼
竊書不能算偷……竊書!……讀書人的事,能算偷麼?
你嚇我外父其他嘢唔計
驚啲乜,社運開始已經月入過兩球
依家積埋啲錢都夠佢繼續錢滾錢
見到香港人會養肥依啲人真係好彩無普選
告我吖柒頭
689上身
黃毓民
1小時 ·

孔子說「鳥獸不可與同群,吾非斯人之徒與而誰與」?但是有一種人,你必須「敬而遠之」,避之則吉!

網紅侵權事件,近日在網上熱議。惡行被揭發後,素行不良的惡棍,老羞成怒,竟然連被侵權後「死無對證」長者及其家人都不放過,所作所為真是人神共憤。

這不就正是千幾年前韓文公悼念老友柳子厚的文章所說的:「此宜禽獸夷狄所不忍為,而其人自視以為得計。」

這種禽獸不如的人,大家最好避之則吉!
#今晚有孔子莊子金句
#還有韓愈古文新解

《毓民踢爆之說文解字》
第三輯 EP2
今晚九時三十分首播
準時收看 付費支持
https://www.facebook.com/raymond.yukman/posts/pfbid02htJtqAfVUrSXjXCeqWtf66qWeZLVgwhZtHWqrDRozA8aSb698yYikhNY2MHd87GKl
相隔十天的茶聚與「讀者簽書會」 羅恩惠 20240518
https://www.facebook.com/share/oSPL2yLwB2BK8mze/
咁大個國安朋友喺度
好彩就係佢哋貪錢過度
所以為咗嗰一個幾毫就露出馬腳
都唔係㗎,佢好撚醒先偷咗人哋張合約
就係預咗會同對家有合約糾紛
到時對家無咗張合約做底,畀律師睇住啲條款嚟打官司
佢勝算真係大好多
不過係佢哋衰戇鳩先畀人發現,結果倒蝕啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞