吳卓羲係咪完全比唔上林峯?

187 回覆
642 Like 7 Dislike
講唱歌只得一首《別怪他》,仲要係由花師奶幫佢帶上高峰
https://www.youtube.com/watch?v=iuwY1hdYRFM

講電視劇,CCTVB係俾好多機會佢主演,唔少過林峯

講到電影好似無一部佢係擔大旗,全部都係配角,
相反林峯過往拍電影已經做過好幾次男一,
加上今次九龍城寨真係不得了。
唔唱k套套劇都係衰衝動
明明大唐雙龍傳衝動嗰個係林峯
好撚勁㗎佢
上次風再起時,吳唱k演過戲份好少嘅黑幫
但全套戲最型係佢,外型真係頂級。
可惜,好似冇乜導演識用佢。
臭蝦哥
日前播出一集《大灣仔的夜2》,吳卓羲與張智霖、謝天華同車閒聊,吳卓羲分享台灣歌手蘇見信(阿信)高音驚人,吳卓羲更於對話中夾雜了粗口表達對阿信的佩服:「佢係唱High A㗎喎唱……佢好X勁㗎佢!」但翻譯字幕的後製人員似乎聽不明廣東話,將「好X勁」譯成「好冷靜」,更將此片段剪入節目中播出,不少聽得懂廣東話的內地網民都表示吳卓羲應該改善一下爛口習慣,擔心他將來在內地節目的嚴格限制下因爆粗惹禍被封殺。

其實吳卓羲非首次被爆爛口,2014年一名曾任職TVB的PA出書大爆電視台秘聞,吳卓羲就曾被暗指格衰又愛用粗口鬧工作人員。該位前PA於書中疑將吳卓羲和林峯化名成「臭蝦哥」及「Chok峯」,指2007年拍《少年四大名捕》時,二人經常爆粗鬧人,「臭蝦哥」更嫌替身滿身大汗逼人落車,形容二人的行為極之無品。吳卓羲事後否認事件,又指與PA們一向感情好,更笑稱出汗最臭的是他跟林峯。當時吳卓羲獲不少圈中人力撐,連馬浚偉都笑指圈中少有不爆粗的男人,亦有網民認為只要明星不是在合家歡節目中爆粗就無所謂,不過近日吳卓羲於節目中爆粗,節目如常播出未知會否令他改善爛口習慣。
係窮呀
樣嚟講so far佢好似仲keep得好過林峯
好撚勁架佢
林峯食女比唔上衝動撚
奧運6子佢叫好過黎監制少少
其實用下tvb嗰幾個好過d警匪片成日塞彭宇晏嗰d入去做埋d重要角色演技又唔係好又要配音唔知做乜7俾d機會自己人好過啦
比欣宜吸死左
林峯好似係利孝和啲契仔黎,背景有少少唔同
呢句已經win哂
衰衝動
食到欣宜、梁靖琪已經算人生贏家?
個心去咗玩玩具

真係figure
林峰都靚仔
但真係太厚粉
雖然佢未厚到鏡個啲咁
但林峰黎講我覺得佢可以唔使咁厚都得
性吸引力大過林峯
林峰整容 本身個樣好普通
佢懶過林峯好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞