世一舞台劇,新羅密歐與茱麗葉新劇照曝光!

43 回覆
57 Like 9 Dislike
你以上果啲全部順眼造型ok

依家我問你隻猿人係咪好撚正好撚靚女
你咁樣有d雙重標準

黑人版美人魚劇情跟返原著你話反對
亞州版花木蘭跟種族唔跟劇情又話唔得

黑人版茱麗葉唔跟人設你反而又接受到

李安納度版本改左時空背景但劇情架構根本無變,重點係人地接受到佢地係羅密歐同茱麗葉

Reimagine到人地接受唔到咁不如直頭用第二個名就唔會有人笑佢黑人雷鬼頭茱麗葉
電影電視同舞台劇係兩種好大分別嘅表達方式
你會唔會話舞台劇嘅佈景唔夠電影真實 ? 梁朝偉可唔可以用眼神做舞台劇?
舞台劇點選角都唔用外貎做首選
電影界都係近十幾年行所謂政確路線先多人屌,但係舞台劇好耐之前已經係咁做,如果唔係搵 Tom Holland 去演根本無咁多人八卦上網討伐
我反美人魚唔係單因為黑人,係因為迪士尼一方面用一個黑人主演,另一方面又用返舊版嘅歌去打懐舊牌,由頭創作我反而無意見
同埋美人魚嘅票房証明個巿場唔受,但呢套黑人茱麗葉已經賣哂飛,買飛嘅人無所謂,鬧嘅人亦都唔會去買飛
歐美左膠屌日本ACG ,網上嘅人屌返左膠轉頭啦,根本都唔同巿場嚟

唔會睇囉,白人做Romeo,我要睇全黑人呀
個下巴突出嚟
有女???邊度?
我見到全部男人
外國同香港嘅左膠一樣咁該死
唔關人種事,黑人都有靚女
好明顯喺選女角既審美有問題,唔啱大眾口味

試問羅密歐如果搵個生得肉酸既矮細菲律賓男人去做,大家又接唔接受到 (其實菲律賓都有靚仔…)
唔係人種問題
係樣衰

你 post 果堆例子起碼望落順眼
如果蜘蛛仔咁都入到戲
佢演技應該列為神枱級
弱智仔
宜家講緊佢樣衰呀
衝出黎係到政確,柒頭皮
唔知係錯覺定乜 佢個樣好似一野老左十歲咁
入唔到
preview場做完D人第一個反應就係屌tom d演技, 之後先再屌劇本同導演選角問題

好似話呢個導演本身都好鐘意用D爭議性比較大ge演員
人又黑衫又黑畫面又黑
入場受罪
陳芷青行得好前
羅密歐與茱麗葉先係四大悲劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞