睇完英國間諜案,真係怪錯葉劉話19年有大國背後陪訓,佢哋對科技真係脫節得好緊要

33 回覆
50 Like 1 Dislike
做間諜連普通加密email同通訊軟件都無
佢地可能以為接到國家任務 潛入敵國政府機構先算係間碟
做詐騙果班都醒過佢地
人頭戶口,太空卡都唔用
當係一個地方,球證、旁證、足協、足總、足委,全部都係自己人,去人地地方識閪踢咩
仲屎過 普通私家偵探 完全演繹咩叫羞家柒到冇朋友
條鬼佬收得千幾鎊 竟然手騰腳鎮 笑撚死
我鍾意你依個比喻
因為根本連球例都唔識...佢心諗我係主場禁區內推人都無事
用Hotmail
起碼都QQ郵箱啦大佬
Mission Impossible仲專業過現實
14年

【明報專訊】立法會主席曾鈺成前日接受傳媒訪問時話睇唔到有外國勢力介入佔中,行會成員、新民黨主席葉劉淑儀,噚日喺立法會討論應否以特權法查佔中時,就質疑佔領者大量使用Twitter、Google地圖,又用Firechat、Telegram同Zello Walkie Talkie等通訊程式,質疑佔領行動有精密部署,講講吓仲扯埋曾鈺成嘅眼疾嚟講。 葉太言論一出即惹起唔少迴響,有網民話家咩年代呀,反問葉太新民黨通訊係咪用電報,甚至飛鴿傳書、用月餅藏字條。有網民競猜葉太用咩電話,話如果佢用Samsung、iPhone又算唔算勾結外國勢力。

原文見:佔領者用Google地圖 葉劉:部署精密 | e123長青網-長者服務及老人院資訊
https://e123.hk/news/244894
會唔會變成辯方證明唔係間諜既理由
唔好侮辱詐騙犯
我諗d footprint多到嚇親英國佬
HK no IT,背後management 嗰班諗著香港嗰套,洗撚IT咩
所以咪叫詐騙之都
弱智到
用公司戶口 同 hotmail
電影都拍唔出黎啦
英國查呢單野真係嚇撚死
咩證據都有哂 仲冇加密
以為自己係國產007
無間道都識用摩斯密碼啦
會唔會係Diversion, 其實同一時間有更專業嘅行動緊?

搵個盲毛出嚟用誇張手法引人注意, 同鬆懈
真名真acc過數
撈黑嘅都識開空殻公司太空acc啦
成部電話比人沒收查驗
用乜加密都無用啦
所以點解咁多騙徒呢,上面班友咁死蠢,輸正常人幾條街,點會拉到人丫
做間諜最緊要唔好做太多
會引人注目
…..
……
Knock knock
…..
…..
…..
哎屌……
公務員培訓處開多d course俾ETO train佢地啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞