刺客信條新作以古日本為舞台 日本忠粉感動:我們也有自己的黑人主角了!

556 回覆
95 Like 319 Dislike
兄弟會

我集集都睇trailer
點潛入黑人當時勁顯眼
舊作可有好多史實人物圍繞主角 甚至係直系親屬 但向來唔會直接用史實人物做主角

今次係就係搵到個有出處既黑人塞住人把口 但都令人懷疑個動機
夜晚無敵
咁佢呢個又係真嘅
歷史上有
天誅remake啦
等一個月冧價就考慮
幾好喎,彌助真係黑人忍者嚟,彌補呢個消失嘅歷史
其實近代史學界都話以前嘅埃及史研究同影視作品係whitewash咗埃及 因為以前歐洲中心主義好勁
特別係嗰個年代好多壁畫乜乜柒柒都受希臘化影響
好多作品都會偏向希臘人嘅五官特徵同膚色
有啲史料話埃及妖后應該係馬其頓人 但都係口同鼻拗

你只係畀以前啲舊戲薰陶咗 以為埃及人係白雪雪
早幾年gal gadot做埃及妖後都畀人屌到仆街 話應該搵阿拉伯人做
(不過我要強調埃及史你係唔可以用現代黑人白人嗰個sense去分
大把出名既忍者唔玩 又要玩個黑9
同而家好多連登仔差唔多
佢哋都唔信戰國時代嘅日本有黑人
呢個黑人歷史上真係有
史實人物好多時生平有詳細記載 一係就要大幅度改編
彌助生涯前期同本能寺之變之後都係冇明文記載 易寫好多
呢幾代AC都唔係真係玩刺客架啦
維京狂戰士有幾刺客呀
嗰陣日本真係有呢個人㗎
原來大和撫子一早已受過黑腸洗禮
又黑人 懷疑歧視日本人
突然有啲興趣
一向最中意係Ezio三部曲
因為有真實歷史背景
去到羅馬都仲ok
之後維京冇咩變化已經棄左
希望今集有改進
咁都比佢搵到位黎入個黑人,好撚野
日本有咁多人 係要用黑人做主角 幾肯定日本地圖都唔用亞洲人做主角 應該無機會見到亞洲人做主角
有你老母 幾千幾萬個日本人家臣係都要揀隻nigga
正想講,日本戰國時代一大堆出名日本人,你係要偏偏搵個無乜知名度嘅弥助,就係因為佢係萬中無一嘅黑人
為咗搵黑人做主角咁點解要用日本戰國?
亞洲人俾人踩到上心口
賤種黃人:歷史上日本真係有黑人
整返個非洲信條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞