何伯家族糾紛升級!子女「宣戰」與新何太正面交鋒:唔會養你

130 回覆
191 Like 11 Dislike
香港社會近日熱烈關注一宗家族糾紛事件,被稱為「何伯新何太」的事件在《東張西望》節目中引起廣泛討論。於節目最新一集中,何伯對於網民的評論表達了強烈不滿,他斥責網民的行為,認為他們對家事的發展毫無了解,卻輕信了反對他的人。而新何太則堅稱自己重視名譽,信奉正義必勝的原則,並強調將堅持走正道。何伯子女似乎真的不忍了,疑在其他媒體中留言「宣戰」!

何伯在節目中多次提到自己的子女將財產帶走,並聲稱其中一名女兒未經他同意就取走了450萬港幣,同時透露五名子女將財產平分。節目播出後,許多網民紛紛前往「何伯&何伯老婆關注組」發表意見,疑似連何伯的子女都忍不住發聲了。 群組有一位自稱為「何家子女代表」的網民發表聲明,表示提取450萬港幣是為了維護家族的權益。聲明中強調,子女們將會為何伯的日常生活所需負責,但對於何伯再婚的事宜則持有不支持的態度,認為無必要也無義務供養「新何太」。該聲明還提到,如果「新何太」對此有異議,歡迎通過法律途徑解決。同時,何家的五名子女也將採取法律行動,追討「新何太」在此期間從何伯那裡獲得的所有財產。

網民:支持你們奮力到底!

何伯完全忘記亡妻 該自稱為何伯子女的聲明獲得大量網民的支持「支持你們奮力到底!」「如果你哋係真嘅,絕對支持」亦有網民認為何伯好像將那450萬全歸自己功勞,完全忘記亡妻「何伯仲好意思講D錢佢自己賺番黎,好似佢老婆從來無份無貢獻咁。 仲有, 咁想搞生意既話,係識新何太之前又唔見佢搞? 真係好笑」「那450萬,不只是何伯一個人的財產,已故何太絕對40年+的FTM 功勞及苦勞,至少一半應歸亡妻之子女」

何伯將子女電話全封鎖!?網民:好重機心 亦有一位自稱為何家子女出post,表示何伯封鎖晒佢哋電話,所以唯有在群組出post,希望約到何伯吃飯,如果ok就whatsapp回覆,還表示「我知你知道我係邊個」不少網民表示其實子女都孝順,而且一家人搞到如此境地又何苦「 一家人約食飯搞到要喺facebook約又何必呢」亦有網民認為是新何太把子女電話封鎖了「河馬操控埋河伯電話,blocked晒五個,等以為真係斷聯絡?」「河馬分化了阿伯和仔女,自己才有地位。」

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.nmplus.hk/1178417/?utm_campaign=NM_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_NM
何家公雞何家猜
何家母雞啪啪啪
添柴添火
東張加幾滴火水 繼續煲
繼續唔好停!好多香港家庭茶餘飯後話題
今晚就煲大佢啦,英國國安法都擺埋一二邊,港共應該科水俾何生何太維穩所作出供獻。
何家爭產案
啲記者而家自己匿名就可以再寫篇新聞出嚟
真係方便
呢單嘢夠全香港市民餸幾餐飯
幾多年未試過電視送飯
所以話有錢都唔好比d仔女知
真係痴撚線,一野轉走曬老豆d心血
為左90萬,人格謀殺網絡欺凌媽媽
莫講話係媽媽,對陌生人都唔應該咁仆街
果個係你呀媽咋?
我見你覆過好多類似既reply
咁早開工?
等於何伯買左年金咁
姐係人地一定要同你意見一樣?
唔可以反對?唔見意見就要屈人就係同邊個有關系?
咪撚咁幼稚啦
匿名你話自己係邊個都得㗎啦!
我無表過態
你咩事
你收左阿媽幾錢,仲請網路打手嗎
貪完老豆450萬
跟住話會對佢負擔到底
唔係話幫何太,我真係唔識佢
但人人對眼都淨係450
有無人諗過何伯感受?
d錢佢嘅,佢鐘意拎去做乜就做乜
就算何太真係厄,何伯都係enjoy

何伯寧願比何太厄
都唔願比仔女厄,已經証明d仔女幾仆街
點解450萬係聯名戶口就一定係等於佢既?
你聯名得 就代表另一邊都可以有權去拎走
仲要單簽
鬼叫你新繼父當初同佢個女聯名? 你繼父唔同個女人聯咪唔會搞到咁
快d出黎做野養繼父啦, 聽講你好似大大聲唔讀書出黎做野養佢
港共反駁隊折墮到幫偽何太爭產
再婚唔緊要 但呢個一睇就知係謀人寺
比自己仔女攞,都好過比個大山婆無啦啦比個老豆屌兩嘢就攞晒成副身家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞