得罪講句,宜家呢個局面已經係所有bad ending入面最好嘅一個....

18 回覆
9 Like 144 Dislike
政府贏咗,雖然令香港由治及興、日日大刀會。

但係,大家都需要知道一樣嘢,就係如果俾香港年輕人上到位的話,香港必定會出現大量集中營,用嚟屠殺弱勢社群(例如老人家、大陸人、殘疾人士、外表不符主流標準者等)。

中國人再蠢都唔會喺香港搞集中營。

對比起香港年輕人,中國人同高官們明顯「理智」好多。

佢哋為嘅只係權同財。

但香港年輕人?為嘅恐怕係實現自己心中嘅理想「天國」。

由連登可見,喺香港年輕人,尤其係基督徒眼中,人嘅生命係要透過先天條件同後天行為去衡量是否有價值。例如用錢、家庭背景、工種、居所、樣、身高、衣著打扮等條件去作出衡量。

然而西方文明先進國家嘅民主概念明顯同香港年輕人嘅民主概念係南轅北轍,甚至係兩回事嚟。我舉個例,美國嘅民主思想係包含咗神賦人權,即係每個人生來就有價值,而非基於條件。

人嘅存在即係有價值。

但香港年輕人就一句「左膠」車埋去。

奇怪嘅係,香港年輕人明明係想學西方文明,卻只揀自己鐘意嘅部份,完全同晚清改革一樣,失敗個位都係一樣,都係唔係一學學到盡先。

說穿了,2019年嗰場運動,根本係情緒發洩同埋係另有目的。

民主只係藉口,真正嘅目的係奪權,然後進行恐怖統治,屠殺弱勢社群,建立「天國」。

所以,上帝無俾香港年輕人得逞,因為佢知道一切。

香港年輕人既無對生命嘅尊重,亦無對上帝嘅敬畏。

故此失敗係必然。

我再喺度講番一個真相,就係歷世歷代所有對上帝嘅價值觀作對嘅國家都已經被拔除,所有違反上帝心意嘅國家或者城市都得唔到祝福,人民越活越痛苦,國勢日益向下。

希望大家睇清楚真相,就係宜家呢個局面已經最好喇,其他局面係絕對嘅地獄。
青山走犯?
根本成件事係觀念出問題,以致成個方向錯咗。

首先,香港年輕人對世界、人呢兩個觀念都係好錯。

我先講世界,喺香港年輕人眼中,世界係黑暗的,世界本來就係扭曲同充滿邪惡,但係聖經卻講到明,神造一切都係美好,只係後來人類墮落咗。睇故事係要由頭睇落尾,而唔係跳住嚟睇。就好似睇「岳飛傳」咁,一嚟就岳飛死咗,成個故事根本唔完整。

再退一萬步,唔信聖經,咁信自然掛,好喇,我又講一個故事順序出嚟,世界本來只係無任何有形體嘅生命,即係話,呢個世界本來係無一物,邪惡、正義都未出現。

但點解邪惡、正義會出現?正正係因為人類嘅出現。

即係邪惡、正義係基於人類出現先衍生,而非世界本來就係邪惡,所以成個故事次序錯晒。
再講人。

人係好尊貴同埋好有趣嘅存在,因為人係有神的形象。

人並非係可以透過條件去衡量,因為人嘅意義並非在於條件,而係神的形象。

神的形象,係一個關鍵,大家好好記住。
淨係宜家呢個局面好?實惠呢個局面唔好?無印呢個局面唔好?歐化呢個局面唔好?
坦白咁講,香港之敗亡,乃在90後。

90後嘅整體價值觀都錯咗,難以適應到西方嘅先進文明。

我就用人觀去講。

喺90後眼中,人嘅價值並非如西方嘅先進文明咁諗,本來就尊貴。

淨係呢一點,已經輸咗九條街。
所以,我覺得上帝好嘢。

香港政府獲得最後勝利,而非香港年輕人。

因為以香港年輕人對世界、對人嘅觀念,我相信年輕人得到權力之後,香港係會出現集中營,同埋一場屠殺。

到時就真係end game。

班傻右真心唔覺佢哋deserve咩好結果
尤其連登嗰班
邊有支持人權自由嘅人開口埋口話一半嘅人口係雞
上帝叫我叫你收聲
垃圾藍絲面對香港淪陷
就拎不存在嘅時間線嚟打飛機

你發唔到達就最好
俾你發到達一定會吸毒失去人生

人一藍腦便殘
連登真係愈嚟愈多白卡
極危險
我再喺度講番一個真相,就係歷世歷代所有對上帝嘅價值觀作對嘅國家都已經被拔除,所有違反上帝心意嘅國家或者城市都得唔到祝福,人民越活越痛苦,國勢日益向下。

國安公署已經開左file ,呢段想問你暗指邊個國家?
想走果班 一早免費移民走曬 求仁得仁

技術移民都唔洗果下先正
長官反駁得好
咩嚟?
麻煩樓主出多啲文 幾有娛樂性 9/10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞