自購公屋翻新裝修 搵左間中X工程報價 全爆

39 回覆
2 Like 7 Dislike
全爆 舖過磚油油 拉水電 佢報價每呎1000$
想請教係咪公價
個單位4百呎多D 都30年樓
因為上來睇位果時兩老未決定好仲有咩要執
當時對方就話淨計翻新就呢個價先 有咩要執再計
未接觸過裝修 唔知咁正唔正確
請假上YouTube 自學整好過
可以省唔少
請幾個大陸佬落嚟香港搞搞掂啦
無錯 公價
300呎三十
400呎四十
如此類推
預算係咁預
當然實際要逐個item睇
400尺40萬 應該似用靚料去做先有呢個價 如果用cheap料咪劏左你十幾廿萬囉
問過d同事同朋友 有3個話就咁睇好似好貴 兩個又話正常 兩個叫我諗下先
我都係要行下舖頭問下穩陣
呢度已經有問題啦。你話全爆,師傅話淨翻新。

另外就係全爆黎,你做好工程同裝修,你做唔做埋傢俬? 咩細節都無,點同d 師傅傾
翻新洗鬼尼個價咩,尼個價係你咩都重造,水電磚防水試水牆身,包埋所有木器傢俬,當然電器你自己另外買

新手就上youtube 睇下d 裝修kol 學下野先,可以睇下昌師傅,阿lo 了解下裝修有咩伏位同好既報價單係點先
搵黃師傅喇
提多句
想慳錢就唔好訂造傢俬
IKEA 標準現貨一定最平
想慳錢就咩都唔好整
呢排興敘利亞style
咁唔叫報價無break down 咁on9
香港正常裝修$1000/尺,但你個$1000要睇下包咩item,用咩材料,小心俾人搵笨。
好 我都要近排搵其他公司格下報價 再同屋企人一齊約個報價佬傾下佢個價包咩
謝師兄
正! 哩D最好劏
都有分 真。敘利亞風 同 靚。敘利亞風
見過有人打走舊批蘯 批新蘯 再打走新批蘯
務求個敘利亞風顏色一致
出黎個效果又真係幾靚
個個裝修佬/設計師都話自己用靚料
人哋用cheap料

如果淨係籠統地講靚料cheap料,又解釋唔到係咩嚟
咁先劏得你最甘
咁張單佢MARK低左用咩牌子, 上到黎有個包裝袋你又望到架嘛, 當然佢換哂包裝咁水你都無計
IKEA D 傢俬重甲荃, 有鼻敏感你大獲
連登好尊重装修師傅
比多D
唔好比人呃,諗好哂點做先再揾人報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞