[國安最重要][反間諜]被告過去兩、三年曾跟一些香港/居英港人 KOL 合作拍攝影片,介紹英國樓盤

14 回覆
11 Like 2 Dislike
至於38歲被告 Chi Leung (Peter) Wai,《旗幟晚報》稱他是倫敦輔警,正職為倫敦希斯路機場的邊境部隊人員(類似香港入境處職員),37歲被告男子 Matthew Trickett 同樣是入境執法人員,同時也是私家偵探。

有關Chi Leung (Peter) Wai,網上資料顯示確有一名自稱Peter、姓衛並3X歲的男子,他自稱早年從香港移居英國,曾在英軍服役,退伍後當過警察,過去兩、三年曾跟一些香港/居英港人 KOL 合作拍攝影片,介紹英國樓盤,他也有拍片介紹居住英國的實用資訊。

犯罪集團
定其他人
呢個年齡同開始時間都唔match
大家有無其他人選呢
香港強囯人唔熟唔食,都係靠自己穩陣
因為移英港人社區聯系唔同晒
所以就用KOL 地產經紀身份接觸收集港人資料同社區網絡
假以時日就會好似唐人街班僑領咁化身社區領袖
又有你身世地址又有社區聲望架空做香港人意見代表個算盤打到勒勒聲
其實最好留佢地一排,用黎清咁d bno瘀血。正路既人都會同呢班華僑唔接觸。
有心算冇心一定會扮野
其實當好壞一半,但好果班唔會出聲
壞果班就專呃最易呃果班(移民,心軟黃絲)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞