得罪講句 依家信基督教同支持以色列嘅人同殺人兇手無分別

34 回覆
14 Like 57 Dislike
依家以色列連平民都可以屠殺
聯合國幾乎所有國家都不齒佢哋嘅行為
然後啲人竟然可以攞佢哋嚟做自己信仰
仲要咁多人一直吹捧佢哋
猶太人以前過得幾慘又點
依家有實力就得寸進尺
所以話猶太人咁耐以嚟都低人一等唔係無原因
分唔到曲定係點
咁信基督教嘅巴勒斯坦人呢?
以色列有自衛反擊權利
再加上以色列人質生死未卜
以色列做法合理
本身以色列人都唔係咩好人
咁信伊斯蘭教既加沙人要唔要為阿爾蓋達 isis埋單
信基督教就一定支持以色列?
基督教同猶太教分唔分得清?
哈馬斯直接瞄準平民係咪仲仆街過以色列?
負評 封鎖 不推文回覆
基督教天主教呢D
歴史上睇到引發好多戰爭
但又偽裝到好慈祥好有愛
越黎越唔鍾意
咁關基督教咩事,明明猶太人有份送耶穌上十字架,照道理基督教都係受害者喎
猶太人都唔信耶穌
你可以單純唔鐘意佢地,
但信基督宗教都可以有人反戰,亦唔一定支持以色列。
如果講引發戰爭或者死人,仲有其他宗教產生同類影響。
而這些都唔構成信基督教或支持以色到就係殺人兇手。
咁緊係有其他定教或唔信教既人犯法殺人
但規模大細時期長短呢D
基督教同呢D分支就最利害
你先係想避重就輕
呃神騙鬼
唔殺平民從來都係笑話
二戰原子彈兩個城死幾多平民咪又係冇問題
你殺我就得我殺你又話平民又點點點
點解可以雙標到咁
巴殺以色列平民果陣你唔講?
教會D牧師人工都幾高
臭名遠播
如果因為我提出唔好以偏蓋全就係想避重就輕。
咁一於按你咁講去以偏蓋全啦只要有人用個宗教做旗號就入個宗教數。

天主教有十字軍,伊斯蘭教有聖戰,極端回教主義有恐怖襲擊,美國白人入主美洲時打住基督教旗號話神要佢地佔領原居民的地,帶"文明"比佢地。泰國佛教又有僧侶支持武力抗抗伊斯蘭教,提出每當一位僧侶遇襲,佛教徒便應燒燬一所清真寺。
咁蓋法咁大部分人類都係垃圾係殺人兇手
唔識分猶太教同基督教?
首先引發好多戰爭既係人,教對冇叫人好打仗。
反而基督教天主教呢D先唔掩飾到人嘅陰暗面更加襯托出點解基督教天主教教義咁重要。其他宗教反而先係魔鬼既偽裝講到人人可以成仙成佛,完全忽略人性既陰暗面先係自欺欺人
你岩, 希望你得到中國人既支持
好多呢D分支啦
個個都話自己個神先係真神
個個都話自己先係神所揀選先可以上天堂
個個都非我族類排外互相攻打
以色列最錯既係拖咁耐都打唔贏
歷史係由勝利者書寫的
區區猷太人
幾百幾千年世界各地都不受歡迎
聽講deep shame大部分都係猶太人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞