唔洗上去山姆 直接送貨比你⋯⋯ 香港超市⋯ 零售點做⋯⋯

296 回覆
425 Like 35 Dislike
山姆超市據報將於香港推出網上購物服務

據《南華早報》引述山姆超市員工報道,山姆超市深圳門市的兩名人員表示,該山姆超市很快會於香港推出網上購物服務,其中一名員工補充說,購物滿599元(折合約647港元)或以上,即可享有免費送貨服務,「兩個月內將推出直送香港服務。但顧客需要成為會員,而會員資格不能與其他人共享」。

https://www.am730.com.hk/財經/山姆超市據報香港推網購免費送貨-學者-衝擊本地零售/452302

香港超市⋯ 零售點做⋯⋯
玩死皇后山揸Van仔送貨嗰班
終於可以幫襯美國企業又唔怕俾某台批鬥
冇人去啦 新屎坑
地產嘅風光時代已經過去
carousell 好多代購post,可能得新移民先鐘意,住香港食返大陸野,不如返大陸喇
地產要收皮
溶入大灣區就係咁㗎,雖然新加坡人都去新山消費
之前嘅所謂熱潮係個人身處深圳山姆拎住啲野影相打卡

啲野運左落香港就唔係個回事
岩啦 又可以玩減價戰
叫香港超市食屎啦. 買包太古砂糖都無貨既痴撚線, 得返啲粗砂糖, 咖啡糖
淘寶包郵
一個月返去玩幾日就ok,食大陸野變做日常真係顛
邊買到六百幾蚊
大陸人始終係大陸人 有左身份證都係有分別的
買大牌子大陸版會唔會平好多?起碼有品質保証先
一向都係類似,之前唔係有天貓超市?
你有鄰居
幾個朋友/ group 就得喇
新山就算連鎖店,買包零食都起碼要平3分1,cls
啲貨幾劣下
威脅應該唔會好大
本身天貓之前已一路行緊呢樣野

你要買大陸牌子既一定平過香港,但買返香港都有個D牌子
實際唔會平香港太多

除非佢玩到食物都運落黎,但食物運落黎又未必做到

不過肯定百佳同惠康都要推平價野
好似4月份百佳玩$100 減$20
就真心唔錯
自家品牌都唔會買架喇
hktv 慘了
日常鍾意食大陸野嘅人係會自己走上去,啲新移民一星期上去三四次係好平常,香港只係用嚟返工返學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞