當何伯無溝女,得四百幾萬係咪唔夠錢退休?

25 回覆
2 Like 3 Dislike
如題
正正常常係夠 on on 99 俾強嬸呃就幾多都唔夠
夠...不過可惜
收息收生果金
個個禮拜叫雞都可以過世
都擺唔耐啦
日日叫雞都用唔哂
幾廿歲先學人帶女朋友返屋企,得閒㩒下鐘仔涼下冷氣咪好囉
佢仲有生果金同2蚊車
4百萬夠用有突啦
當有20年命
每個月都有1萬6洗嘅。。。
最好熄冷氣啦,唔係好易馬上風
到咁老 都唔知用唔用得著
毒撚興趣睇動畫 打機嘅興趣 老左都可以繼續
放銀行定期拎息 加埋生果金

每月兩萬都黎 仲有兩蚊搭錢
4百萬
堂3厘息每月都有10000 用
好過你生活啦
四百幾萬夠退休

點解同呢度其他退休 post講既差咁遠
有老婆仔女
唔夠
你睇
冇晒喇
年金真心智商稅
何伯有收入㗎
咁老出野 好易暈低 摸下手仔好過喇
All in 美國國債收息應該唔成問題
睇下係咪供斷自住樓囉
好似房屋台果邊班樓淡咁仲要個個月交租到死就未必夠,一係早啲死
何伯都七十幾歲
最多咪得返十年命左右
佢平時可以有咩錢洗姐
四百幾萬點會唔夠呀
阿伯去川龍街幫襯下好過
最多畀人偷條金鏈 幾雞嘢
好過而家四球半畀人舐埋
其實揸住 幾百萬
日日上 141 仲好
屌到百二歲
佢收息半年都成八萬幾

點會唔夠

老翁背景:廢佬、有私樓(市值540萬左右)、退休2年、有仔女(皆有自己一頭家)、已離婚(20年以上)

呢條廢佬層樓就full paid左,筆錢由上一層(廢佬兄弟姊妹供嘅)樓賣完7成找新樓,3成當做退休金,層樓落佢一個人名(但係佢應承左啲兄弟姊妹有一半係比仔女);一條友住一間4xx呎左右嘅2房(原本話其中一間留比不時之需,主要比移左民嘅大仔返香港果陣有地方住),DLLM反口打通2房變1房,算,佢樓佢事;層樓嘅裝修就由屋企人免費幫佢大執(新廁、新傢私);

重點黎喇!!!

條廢佬用交友APP識左個大陸婆,1. 比左啲山埃“投資"方法佢,種樹苗,先拎左廢佬50萬話可以十倍返,用政府收地基金去滾大,到依家都未返到(已經2年)
2. 煲壯陽湯水:廢佬(好似Happy伯)淫在骨子裡,大陸婆點會唔捉住條jer jer任自己舞
3. 中西溝藥:廢佬中左COVID之後叫啲仔唔洗睇佢,屌,原來比個大陸婆 “悉心照顧”,蓮花清瘟鳩狼+日本仔DX+西醫感冒藥 = 中風!
4. 中風“康復”里程:開頭就扮忙唔得閒,吊夠癮就開始離間佢同佢屋企人,又話啲仔同屋企人點樣猴住佢啲家產(實際上無咩家產),之後開始幫佢買補藥,包括中成藥、補湯,之後claim左廢佬又一大舊cash

廢佬發現自己銀行存款越過越少,自稱最後終於同個大陸婆斬纜:1年半內無左最少現金50萬、存款賬目不明;之後廢佬用左政府安老按揭計劃,套左半層樓做Cash、另一半做分期月入,層樓就係咁由同仔女對拆變左做獨佔,自此仔女唔再供佢,家已散,回不去

簡單一句就係男人最忌咸濕同自以為是,你認叻自認聰明果陣就係最危險之時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞