乜而家welab bank都興火燒連環船既咩?

43 回覆
8 Like 6 Dislike
仆佢個街原來唔可以咁做
好多銀行勁廢fps收錢冇乜info睇
平時用一間睇到完整fps過數info做預設銀行
之後先轉返去收息銀行
我2年前借1球 1.85 里 好撚抵咁
佢講JFIU咋
你一次過咗萬幾已經夠trigger aml
Fyi p2p 好似1萬已經夠,cash 過8k 已經要匯報
自己save定carousell對話record之類
要交比銀行做證據
你唔抗辯到時報上jfiu有排煩
成日賣野要收數就正正經經用返公司戶口啦

收息銀行即係mortgage link 啦
一萬幾千收得幾多息?

如果你成日咁操作
可能已經俾銀行flagged, 遲d 搵你kyc
俾人ban 戶口仲會即時call 你 loan
唔該60 日內賣左層樓去
無直接互連sanction database
但係堆lists 會share
UNSO UNATMO一大堆red flag
CDD 同 AML 一定會查中唔中個list
同埋如果有可疑銀行可以根據OSCO DTROP報HKMA 同HKPF
樓主咁短時間兩間一齊ban
仲無職員打俾佢要佢解釋就即殺
可能已經中左招
成世唔使開啦
我年中交易幾十萬都無事,次次收完就轉走
個成日用咪冇事
咪可疑
我前排都係 匯豐恒生 payme都封晒
之前有2-3個月同屋企人之間幾廿萬咁轉來轉去
好快就有銀行打來話要了解, 但全程都好nice既
不過就問晒所有transaction係乜野來, 連半年前搵裝修整廁所, 用fps過左萬幾兩萬都要問對方係邊個, 同埋做乜事要過數俾佢, 問完mark低晒之後就無理我
吓?呢幾年嚟用FPS瘋狂互射拎錢未試過有事

係咪賣家中AML ?
自己射自己名戶口係無事
個人戶口當商用,邊間銀行都會鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞