如果酒店嘅check in / check out 時間改變一下,可能更加受旅客歡迎

20 回覆
5 Like 36 Dislike
一般酒店都係下午3點check in ,上午11點check out

如果改動一下
例如:
下午6點check in
第二日下午2點check out
會唔會更加方便旅客?

入住時Check in遲少少,完全無問題啦,就算早過6pm到,都可以寄存行李喺酒店先,再出去玩

下午2點先check out,旅客就唔洗咁趕,可以朝早慢慢食埋早餐先,再執行李,都可以輕鬆搞掂
嘥氣啦,政府助攻環保撚趕客
成千蚊一晚酒店咩洗漱用品都唔提供
趕客之都
比你2點走
班西客又搞到3-4點

有要求個班人 自然會跑會藉架啦
唔會,6點checkin太晏
比你早3個鐘check in(即係3pm),其實有乜作用?
比規定時間遲咗check out,酒店可以罰人客錢
早機飛既話
3點到左就checkin得
agger

4點 check in
12點check out 會正啲
早機客點算?
幾早?
點解d酒店 唔 一半層玩舊制 一半層玩你個隻制

然後執房佬做 11-1 3-6 兩轉咁
抽10%嘅房出嚟 主力做6點 in
另外,再抽10%嘅房出嚟 主力做早in

不過前提係唔可以免費取消
掉返轉,
如果第二日一早要出發唔返黎,
你俾到2~3點checkout 又有咩謂?

每個時段都實有人岩實有人唔岩
有無諗過係員工人手/人工問題?
搞到6點先開始checkin即係night shift要多啲人手
唔正常嘅working hour請人一定貴啲
你點確保邊類人係同一日走 又咁岩果d時間入
重點係做唔切,基本遊客朝早出去玩,朝早執普通客服 之後再執checkout房
3點到checkin完迷又係放低d野就出去行到夜晚先返
咁不如整多個下午1點鐘check in 第二日早上9點check out

我鐘意一落地上房check in 左再執返個細袋出來行街
或者入房午睡返陣先, 而家1500 就好撚尷尬
清晨時分到埗果d
收你兩日錢ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞