東張西望|新何太親餵「迷魂湯」 何伯反擊網民:我愈飲愈精神!

20 回覆
0 Like 8 Dislike

《東張西望》早幾集報道過76歲老翁「何伯」喪偶後結識到比他年輕30年,從內地到港的女士。何伯表示兩人於街市認識,她在自己報紙檔對賣菜,後來她經常煲靚湯給給何伯,「煲吓煲吓」就煲出了愛情,兩人認識不到半年後就結婚。

可是,發展就如《家族榮耀》等爭產劇一樣,「新何太」希望何伯打本100萬給她做飲食生意,而怎料東窗事發,遭到何伯的5名仔女極力阻止,本身何伯與細女的聯名戶口內有450萬家期存款,期限一過正當何伯打算取錢時,450萬就被細女盡數提走,只剩下千多元。何伯亦與5名子女決裂。最令網民感到有「蠱惑」的是,「新何太」穿金戴銀上《東張西望》接受訪問,絲毫不掩飾她從「老公」何伯收到的珠寶首飾名牌包包。

東張西望|預告何伯新何太將再現身 證明真愛:阿叔畀咗肉體我

《東張西望》集數播出後,引起全城關注討論,更有人在Facebook成立「關注組」討論何伯何太的事蹟,有人爆「新何太」是慣犯,曾經三度結婚在內地有兒女有樓,也有人爆出「新何太」因事件而敗走大陸。不過!近日何伯何太又再接受《東張西望》訪問,今日(12/05)一集中,兩人更在鏡頭前秀恩愛,何太更大爆:「佢畀咗肉體我」、「先證明到人哋係真愛」、「唔通有錢就唔係真愛咩」。精彩程度好睇過TVB爭產劇!

東張西望|何伯友人「命令」48小時刪除關注組 網民:好大嘅官威

今日一集的片尾預告中,何伯何太在鏡前大秀恩愛,何太絕地大反擊,說:「冇呢回事,我點解要當佢獵物?我當佢係寶,好唔好?啲人真係奇怪。」面對5個子女反擊,何太也說:「佢再娶嘅女人唔係我,佢哋一樣反對,你信唔信?」
原文網址: 東張西望|新何太親餵「迷魂湯」 何伯反擊網民:我愈飲愈精神! | 香港01 https://www.hk01.com/article/1018856?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
何伯:我下面愈飲愈精神
大陸女人埋身
呢啲嘢係香港
一日一單唔止啦
其實有乜嘢特別
何太無走佬
可能真係真愛….
香港而家真係得返呢啲花生新聞
做埋場戲佢姐,唔通貪呀伯無懷疑佢,有少少鐘意左佢咩
唔係點,你想令人諗起2019?從而XXYY?
辛苦左70年人
臨老想玩下女 都比仔女貪曬副身家
大事唔報得 / 唔出得,你夠膽寫咪用國安大法
但政治連繫社經文環,你講得其中之一點都要提及政治
所以而家咪得返啲 小紅書點評 北上好去處 焗腸們的吃喝玩樂 花邊新聞
屌你老母,根本何伯呢單嘢細單到,大陸婆呃廢老身家又唔係咩新鮮嘢,攞喺五年前咪最多三個Post,結果而家又出歌又精華足本版咁

冇㗎喇,留港就預咗睇呢啲垃圾新聞
都是,仲想住香港人愈趨低汁,都無計,好過無
新聞價值高到周圍都關注
海外華人都當李龍基2.0咁睇
直頭可以寫埋essay
拍埋紀錄片描寫大陸婆點樣呃香港老男人嘅現象
錢都未到手,梗係要繼續做埋場戲
收皮啦on 9仔
叫緊糊呀大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞