覺唔覺歐倩怡真係好老婆!

73 回覆
24 Like 208 Dislike
又好似真係有咁既可能
真, 女人一反面, 乜都話係對方嘅錯, 包括本應係自己嘅錯. 幫自己開脫, 減低罪咎感, 感覺良好
我好鍾意聽佢隻皇家雙妹嘜
見識過就知女人屌前度個d真係當聽笑話算
聽個男方無出軌
但個女人就話個男人出軌所以分手
然後同個新歡光速一齊
其實想分手咪分手
真係唔好成日屈人至得架
其實我真係想知咩叫無左自己,係咪對妻子同母親依個身份好唔滿意!
無左自己例子
你係男人,你上司係男人,你提出左個idea,明明啱又好好,但上司話唔太合適,咁就ban左,跟住佢話點點點做,於是你就跟左,然後每次都係咁,你覺得好多野都有自己諗法,但次次都要放棄自己嗰套行事作風,然後跟人地嗰套,花心思豐富人地嗰套理諗,太約係咁

同樣你係男人,如果係女上司,都係咁霸道,你都會覺得無左自己
安仔都叫尊重佢老婆自己又減產照顧屋企又俾佢讀書做野,然後佢老婆就話無左自己要離婚,你已經有足夠自由同資源去做你想做嘅野,點解要非離婚不可先有返自己,我想問安仔個自己又點?
女人
應該係婚姻始終有一定束縛喺女人身上,女人係想以自己為中心,嗰種完全自由
女人:先結婚先,拎左資源,之後自由再慢慢一步步爭取

男人一直都生存喺付出最多,回報又最多既世界,但之後回報就越黎越少
收皮啦
娶個老婆返嚟bili bala bili bala
問題天天都多
但佢而家唔再係低b妹了,係高學歷事業女強人
係呀,我好認同歐倩怡,旁人真係唔應該批評佢嘅選擇
我只係想未結婚嘅男人認真思參考呢個個案,了解一下現今世代女人嘅價值觀,反思男人係咪應該踏上結婚路
任何時期都冇靚仔過
個人覺得阿清其實就係做番佢本人
阿旺先係
keep得咁好
都印證左其實阿旺都揾到好多錢比佢保養
咪係
返工幾撚辛苦呀
睇佢訪問佢係睇唔過眼郭晉安玩抖音
價值觀好正確
你做咗假設係條女被迫相夫教子,你點知佢唔係好想唔做等老公養呢?
有啲女人會覺得相夫教子係事業,你做乜要定義人哋嘅人生點解女人就一定要出去做嘢先係有價值

而且結婚佢自己揀,你講到阿旺迫鳩佢結婚咁

想做事業女性出去闖咪唔好結婚
你餓咗幾耐

真係c9樣嚟,後生都唔靚啦
真,佢講彭羚都算

歐倩兒我淨係記得佢唱過小丸子
條女講嘢根本都有矛盾,佢以前有個訪問話佢自己嚮往自由,唔鍾意畀人拘束,但又走去結婚生仔
佩服佢由唔讀書到master
我諗佢指同阿旺價值觀唔同
係指阿旺話自己所有物業死後會捐出唔畀老婆仔女
咁佢老婆咪發奮讀書攞到專業就搵錢 之後就一腳fing開阿旺
不過佢要多謝阿旺供佢讀書就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞