美軍宣布將於2028年開始部署AI控制的戰機 總數達1000架

98 回覆
50 Like 2 Dislike
he said he'd trust it with the ability to decide whether to launch weapons.

同埋自動攻擊
即係正式進入由電腦決定終結人命嘅時代
中國仲講緊自己嘅戰鬥機飛得幾快參數幾多, 美國已經玩緊真•無人機
佢哋人命唔值錢
用黎玩神風突擊都幾癲
千忻唔好炸故宮 、 人民大會堂
出嚟打邪惡軸心train AI練習下
Skynet
抄咩啊
民用得嘅技術
軍用咗幾十年架啦
無人機f16幾十年?
咁chatGPT 呢? 好似冇邊個軍隊話用過

以前冷戰時代就係
而家?你部電話粒chip肯定先進過戰機
即係就快有文言一心無人機
1000部 FRX-99
呢度呢啲概念完全錯誤比較,冇理解到件事,唔係答到佢諗緊個問題。無人戰機當然可以起到同有人戰機一樣以至更好性能同成本,個分別係而家會改裝舊嘅有人戰機做可選有人戰機。即係三線「廢物」利用,加快成軍,降低起始門檻唔使即刻開始大規模生產新機先低單價。同埋可以用埋啲舊零件維持住生產線,而且其他國家會繼續用有人版。
講到尾 無人機只係一個概念 唔係一個機種
距離再拉開 有人好撚驚
美國驚鳩,人哋唔同某國,佢擺得出嚟呢啲玩具唔怕你抄,因為佢而家應該已經研究緊啲更勁嘅技術
10g都唔會暈喇
https://apnews.com/article/artificial-intelligence-fighter-jets-air-force-6a1100c96a73ca9b7f41cbd6a2753fda

首先我重複返無人機當然可以整到好過有人戰機。你呢篇係不專業美聯社記者都寫錯嘅報導,實際係講返1000架CCA僚機陪200架NGAD,QF-16只係而家試驗緊個技術。目標都係無人機,Skyborg 有 XQ-58、MQ-28 呢啲。
現實嘅darkstar啲預算
無人飛機同AI飛機兩樣野來!!
純粹驚智能叛變 美國可以打贏全世界 但有機會俾AI滅國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞