新版仙劍奇俠傳 (又見逍遙) 係神作,超好睇

63 回覆
15 Like 33 Dislike

屌唔好聽d人一開波就先入為主屌左先,睇哂40集, 根本神作
呢套先係真正既仙劍奇俠傳,制作精良,場景畫面都一流
兩條女都好正, 男主你睇多陣就順眼, 都表演得好
故事都跟原著走勢,最終當然都係悲劇
d打鬥真係勁正,好有打機feel, 完全當自己打緊機咁, 萬劍訣, 劍神, 酒神都出哂黎靈兒係game既法術又好多出哂, 一響起戰鬥bgm雞皮都起埋, 超感動
根本係目前最好既仙劍電視劇, 心目中既仙劍就應該係咁
玩過原著既真係覺得超有誠意, 還原度好高

https://youtu.be/b5II4RiJRy0?t=134
其中一段打鬼將軍
幾好喎
有冇出武神
d先入為主又話胡歌版最好乜乜柒, 睇都冇睇
兩套一對比, 胡歌版除左情懷加分外, 完全被呢套全方位輾壓, 根本睇唔番轉頭, 胡歌版係經典者, 但咁多年後梗會超越架啦, 點會仲差左, 見評分網都係好多似未睇已經負皮
又幾好喎
好似打機咁
音樂都跟埋

但選角都係舊嗰套正啲
呢套啲人唔夠靚
舊版係贏選角
靈兒 逍遙 兩個主角個選角接近無敵
歌都係無敵
殺破狼 終於明白 而家聽返都好撚正
仙三選角最好我就係老屎忽 雖然呢度1
強烈推薦game玩家睇, 呢個先係真正仙劍1
舊版魔改到, 睇番根本一無是處
呢套不滿個位係 都係有揸波手
第幾集開始唔講經?
見到成套有成40集, 已經唔撚想睇第1集
性時比(TP值)太撚低
用睇40集既時間睇韓劇
我可以睇4~5套韓國神劇
我點撚解要比機會同晒咁撚多時間睇D講咁撚多廢話既劇集?
吹到嘥咗我四分幾鐘
咁你咪唔好睇囉
得雷神,變咗雷震子
玩過隻game都唔會話胡哥版經典,改到離哂大譜
想問邊度有得睇晒全套
youtube有
仙棍奇俠傳
Del哂啦
Game迷,見你推薦決定睇下
攝影燈光美術都好差下
廠景世界光好趕客
睇咗幾集,將仙劍故事用較有時代感嘅方式呈現,比想像中好睇喎!場景同服裝有細節,動作戲又拎到仙俠同現實打鬥嘅平衡!仲有睇耐咗啲選角都順眼嘅
一開波就知李逍遙係失憶觀感好好多
打機結左婚仲趁埋, 但唔記得左結左趁左繼續行流江湖識女呢段幾虐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞