係日本已經有一大班新晉有實力既藝人歌手衝緊上黎,香港新人仲係靠緊打手同埋扮黃呃飯食

21 回覆
22 Like 11 Dislike
人地就賣演技,賣style,賣創作才華,賣歌唱才華,賣創意,賣製作,製造緊下一個藝能時代

香港就賣網絡打手,扮黃,靠呃靠造新聞,之後撈起個名就變節返大陸搵真銀或者撈唔掂搵個有錢人包養,又或者好似tommy何韻詩呢啲做政治老千呃飯食

等緊網絡老千之一既[朴素妍#27605]入黎話我係白卡仔
姜濤咪有實力 去埋美國 當睇唔到?
亞洲第一
//香港就賣網絡打手,扮黃//
咁香港人無料就係咁,同支那人食愛國飯一樣
黃屍藍屍咪差唔多DNA
邊個黃,去國安隊佢
香港都有㗎,Gareth T 有料有style,咪一樣被連登仔嫌棄
香港人最鍾意睇唔起自己啲人,睇下呢度幾多人反mirror 就知. 我唔係特別鍾意佢哋但有其他人鍾意乜嘢明星有佢哋自由唔明點解要咁多人反.
一見到有人講出事實,又正評多過負評,班打手即刻就出晒黎屈毛屈藍屈tvb撚屈白卡,爭你隻老千未出場渣,朴素妍#27605
打咁大篇嘢,一個日本新晉歌手嘅名都冇name過
唔係咁呀嘩,要人認同你都講幾個名等人去聽吓啦
唔明點解要咁多人反

翡翠本位思考
由細翡到大
愛翡仇鏡
翡翠腦
戀翡

因為劣幣驅逐良幣
見到香港人追香港明星就笑人on9, 啲人自己追看星外國明星就高尚. 真係睇唔透! 所以唔好怪其他地方嘅人矮化香港,自己人都唔幫自己人.
見到香港人追香港明星就笑人on9, 啲人自己追外國明星就高尚. 真係睇唔透! 所以唔好怪其他地方嘅人矮化香港,自己人都唔幫自己人.
唔係高唔高尚問題

娛樂圈資源係得咁多,比班無實力既人霸左,真正有才華肯努力既人上唔到位

過去果幾年,為左果班人開左幾多套戲?有邊套戲真係上到檯面?最後開心既只有班fans 同埋果幾隻野,敗壞既係香港電影既質素

唔好講電影,劇集、歌曲都係幾差唔多情況,呢啲就係劣幣驅逐良幣,咁你仲儲唔會覺得無所謂?
如果有有才華但又上唔到位一定有佢嘅原因,而你覺得劣幣嘅人可能佢努力過你又唔知呢. 就算冇曬你心目中劣幣嘅人又點,演藝界好現實就算好叻冇人鍾意都冇用, 要有效益至得.
白卡仔開on9 post 搏屌 起底望下就知

江湖傳聞,車汪曾經被迫拍deep fake,我就真係唔信喇
https://lih.kg/3689747
你講得冇錯呀,而家個情況可能係市場嘅選擇,正如啲人會優先使用劣幣做交易唔係良幣,但呢個現像最後長遠係有害市場發展,就如鏡係現今娛樂圈既情況咁

既然嗰啲演戲唔得做電影唔得唱歌又唔得嘅人霸佔緊個行業最多嘅資源,咁我基於希望香港演藝行業變得更加好嘅心態去反對佢哋有咩問題?
viu撚老千 朴素妍#27605又黎示範點樣屈毛屈藍屈tvb撚屈白卡喇!

我都明白你意思只不過每個人嘅演繹唔同,咁你有你原因去反對我覺得冇問題. 而我自己嘅諗法係有得試上自己調節, 我覺得冇料嘅就一定唔會紅到好耐.
亞洲簡直每辱左姜B,係銀河第一先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞