原來而家啲巴膠咁撚癲 青山走犯咁

305 回覆
136 Like 6 Dislike
其實鍾意一樣嘢係冇乜問題
只要你識自律唔影響到人就ok
問題係唔知點解久而久之就越玩越癲
影響到人不在話下仲要屌返人轉頭
總之佢哋覺得我唔係犯法玩到幾癲幾過份都冇問題呢下先係問題
一早都話巴膠鐵膠果D都係白卡嚟
點解香港冇的士膠
全部巴膠都係垃圾,同DC9一樣無一個係蘑菇咁乞人僧。 要受到尊重唔係要人哋做而係首先有冇尊重自己? 答案就係無呢班撚樣
睇個樣未成年 有精神病

佢走出街失控 又自殘打頭

報警拉佢老豆老母先

唔糾正佢老豆老母會害左個小朋友一生
好似越黎越多呢d 痴線仔
如果鍾意背番號呢
你搵到樓上嗰位邊架車先啦
一個月都唔知幾多單
個staff個樣好似想講
:比人影撚住 呢鋪實比人擺上網啦屌
專記死一樣 等於佢地睇正常人記到時事新聞 人名 一陣做啲咩都覺得好不可思議
以前對呢啲所謂痴線嘅巴迷有個稱號叫「巴敗」(巴士迷敗類), 主要係指巴迷因為鐘意巴士而做出影響別人(或者自己)嘅行為, 例如沖出大馬路影車, 偷巴士揸, 盗取巴士物件。而係巴迷界黎講, 巴敗/巴膠由於真係佔左大多數, 所以一般人見到嘅就係一堆有心理問題, 成班怪人追住架又慢又樣衰嘅巴士黎玩嘅怪人們。例如見過好多巴敗追巴士影而變到好狂燥, 例如試過有一次有個人亂過馬路搞到成村人影唔到部巴士轉彎, 之後成村人走去屌鳩個路人, 嚇到個路人跑住走

當然, 我自己就算係你所講正常人果批,唔係屌死氣喉果啲, 只係對巴士機械, 路線設計果啲有興趣, 所以都唔介意講比人知自己鐘意巴士, 反正我又唔係做過咩傷天害理嘅事。 但無可否認, 自己係行為上同能力傾向上都係比較I 人同埋有單一/鐘意重複性嘅野多, 但絕對會影響我工作/同人相處方面。

利申: 無哂利蘭巴士後已經半退出左巴士呢一個興趣
其實細個都好鍾意地鐵巴士呢啲,但老母話通常啲有問題同低低地嘅人先會鍾意,所以直到依家都只係玩transport fever 去滿足我嘅興趣
有但比例少好多
因為自閉同性別個gene有關
男性發生比例高好多
似亞氏保加症
自閉症同adhd 兩樣野嚟
你係咪佢d fd 點解你明
睇咩病
有啲病其實係佢知自己做緊乜
但控制唔到自己
利申唔係專家
幾欣賞個兩位職員好冷靜,應該平時見唔少
巴膠/亞氏保加症好恐怖
個世界咁多有趣嘅嘢
唯獨要對巴士同地圖咁沉迷
身邊有件疑似呢啲人
同佢相處超辛苦
Ching識得巴膠語
似係智障
如果第日我個仔中意巴士
我會徒手打死佢再自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞