繼黃天使之後黃絲又出左隊做鴨既屠龍小隊

50 回覆
16 Like 105 Dislike
唔好意思呃左你入黎 我想討論下港共係點樣"描述"香港既民運人士 2019果陣就話絲打做免費雞為巴打洩慾 香港班藍絲信到似層層 但係係大陸居然搵唔到相關既新聞

自從由治及興之後 肥佬黎比人拉左 新聞唔夠膽再批評政府 依加連大陸果邊都開始帶風向講屠龍小隊做鴨依件事 先唔講屠龍小隊係咪真係存在 類似既示威者計劃殺警既劇本都用左十幾年 奇怪既係外媒冇黃天使同屠龍小隊既報導 係驚影響香港民主鬥士既聲譽定係驚影響中共既聲譽??

有冇英文好既巴打可以將D新聞翻譯做英文轉載去外國網 比外國人睇下港共係點樣"報導"香港既民運人士

【香港暴徒屠龙小队8被告认罪!承认赴台受训,计划杀警!曝为讨好金主被迫做鸭】 https://www.bilibili.com/video/BV1RD421P7wW/?share_source=copy_web&vd_source=106885bc3e1d83e8dbfddf89aab628b1

已婚媽做「天使」 被「手足」𡁻完鬆
http://paper.wenweipo.com/2020/03/21/YO2003210018.htm
屠龍隊長真係好黃
照計其他落後國家都會抹黑"描寫"國內既民主鬥士 但係英文報導真係唔會睇到類似既新聞
我深知國安法既威望 當然唔可以話依D新聞係假啦 但係翻譯官方新聞po去外國網應該冇做錯
官媒提供左咁好笑既笑話
冇理由淨係得中國人睇到架
Twitter 有大翻譯運動
佢地有無做雞叫鴨我就唔知

但殺警黎講呢..點夠共產黨玩呀?

1967年10月13日晚,左派人士於香港灣仔告士打道178至180號(現在的華懋世紀廣場)將一個藏有炸彈的紙袋放在馬路的中心,見習督察史丹頓與杜雄光等警員於晚上7時許在現場戒備,期間有10餘名市民從路旁的樓宇步出,警察即高呼叫他們離開現場,但有兩人未離開,三個警察於是上前呼籲,但放在路邊的紙袋突然發生炸彈爆炸,杜雄光當場被炸至重傷,送抵醫院後不治。當時在場的史丹頓及警目葉金有亦被炸傷[136]。同日亦有一名乘搭電車的中學生唐德明於灣仔莊士敦道被投擲炸彈炸死。
杜雄光遺體於10月18日出殯,安葬於沙田大圍穀寮墳場。1968年1月,死因裁判法庭裁定杜雄光「死於被一名或多名身份不詳人士謀殺」
1967年11月5日,高級督察麥基雲駕駛電單車途經銅鑼灣怡和街時,因為發現一個可疑旅行袋被放置於電車軌,造成交通癱瘓,他把該可疑旅行袋移走時,袋內的炸彈發生爆炸,麥基雲當場被炸死,手腳亦遭炸斷。
1967年11月28日下午4時許,警員薛振鴻與另一名同袍於石硤尾一帶巡邏,期間薛曾於巴域街近石硤尾新區第七座處稍作停留,此時突有三名激進分子出現,薛振鴻遭激進分子從後襲擊,激進分子先把薛按在地上,然後以三角銼等利器向薛亂刺,激進分子於行動後數分鐘逃去無蹤,並搶走薛之配槍及六發子彈,薛倒臥於血泊之中,其左臂仍插有一把三角銼,送院後證實死亡。
1967年12月9日,警員李觀生與另一名同袍在錦田警崗附近一帶巡邏,在距警崗30米祠堂村口華昌米酒莊處遭兩名左派人士搶奪佩槍,左派人士向李連轟兩槍,李負傷步回警崗,撥打直線電話報警,後於警崗內失救傷重死亡。
警方及政治部連日行動中共拘捕30多名左派分子,懷疑與案件有關,包括疑兇羅倫、左派打石工會主席兼鬥委會成員劉三、鍾德及前警員蘇長壽等,被捕人士當中,有不少均與一左派武裝組織「新界戰鬥行動組」有關。
至於另一名疑兇何祥(又名何樹祥),警方相信該人為黑社會成員,與8月份尖沙咀一宗金鋪劫案有關,並於此宗殺警案中搶走警槍,案發後一直在逃,據說何祥在潛逃內地期間,自行把兩把從死者及另一名警員手中奪得之警槍交予當地的武裝組織,使警方無法尋回有關失槍。
至1971年9月22日,何祥於爆竊上水滙豐銀行分行期間失手,其後在八鄉一間木屋被捕。最高法院於同年12月判處何祥死刑,至翌年3月獲港督麥理浩發落,改為25年有期徒刑。
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/沙頭角槍戰

唔好唔記得呢單 沙頭角槍戰 其中一位差d死ga 警員後來後來做過沙田區議員
你係咪恥笑緊屠龍小隊無能
乜咁岩
吓 你知唔知67暴動後面support 完全係支共 ,而2019港共成日老吹係咩美國CIA , 但完全無一單案連結到。 講到尾呢班人都只係平民同67支共完全唔到,但支共總係覺得佢地係點人地都係咁

支那01
https://youtu.be/b10j7rIzwEw?si=95inWGhe9poSR0bk
港共成日話有外國勢力架啦 結果拉極都係華人
外國間諜一個都捉唔到
唔係

想講抹黑跟本無意思
因為唔會因為咁既新聞而會覺得共產黨無做錯到
而藍既亦只會更肯定共產政權口入面黑暴
外國? 你想呃邊個? 你估瘋狂負面報導一單半單咁既Case 外國就會改變印象?大家咪又係互屌
大內宣黎咋
睇下共產政權幾時禁止六七暴動呢個Keyword
不過我無下一代都無咩關係
真 希望重判佢
做人做到你咁撚賤,正正經經講唔撚得嘅,唔怪得2019死得咁慘,全部都係On9仔,唔撚識收,以前打得贏共產黨
革命人士暴動既新聞就見得多
革命人士做雞做鴨真係少見 應該比外國人見識下
電腦大爆炸D FD?
重判一個唔知存唔存在既人
我要發宇宙通行證呀⋯⋯
長者:中國共產黨…(萬歲!)屌屎忽!屌咗八十幾年,全國鳩頭[2]犯有雞姦死罪!中國共產黨… (萬歲!)隨街屌死自己老母!衣冠禽獸!中國共產黨… (萬歲!)徹底滅亡!等候人道毀滅!全黨死清光!殺呀!殺到爛臭屄解放軍,電腦大爆炸!時辰未到…
國際線
我老公未入嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞