[NBA] [明尼蘇達木狼球迷(如有)專區](1)

99 回覆
4 Like 2 Dislike
垃圾
同KI Luka老師 學多兩堂,下季嚟過
Ant只是個孩子
蟻最後果球失誤太傷了,可以等隊友跑出黎幫,輸經驗呀真係,領先咁多都輸番落去

上個系列咁多人出嚟讚Kat,咁快打回原形
狼真係要諗下KAT還有留隊的價值嗎
我諗應該都唔會拆伙,問題係換唔到更好
狼下年爆cap
唔做交易基本上只能追底薪戰士

另外morris就基本上唔要,但要諗K.anderson續唔續
Tim Connelly嚟咗木狼幾次操作都算成功,我係信佢搞得掂嘅
playoff開始成為狼迷 我宣布脫離狼迷身分全力支持牛牛
其實今場slow mo守77我覺得算唔錯,仲可以偷到10分,除左jmac3我覺得用slow mo守下都幾好

榮呢個點邊個守都死,與其守佢,不如封鎖其他人,次次都11+77入底個個都包夾漏身後,太難玩了
狼唔留軟糖頂小丑,應該金塊都過唔到
兩難既選擇題
Bballbreakdown 常規賽podcast 有一集講木狼,Coach Nick話最終拖累木狼嘅會係Towns,Towns最好應該係做三當家。

來季我覺得都係唔會拆夥,打到上西決,新舊老闆都開心,但係Game 2 證明咗關鍵時刻教練團係信Reid多啲,扶正Reid畀佢成長,Towns變掛名先發 好似又唔係冇可能
應該唔會拆住,始終今年有成績,但應該都會小修小補,控衛呢個位始終要搵人,Conley 頂唔到咁耐

如果Towns做3當家實在太貴了,始終暫時除咗蟻之外,towns就係球隊第2攻擊點,除非jmac3同Reid下季再提升,如果唔係都係等蟻打完奧運吸經升級。

Ps 以蟻既鬥心下季應該都有前6
狼仲有咩薪金空間或資產去控衛再搵人幫conley?
只希望狼拎到一場西決
今次季後賽其實算係展示左match up重要性,金塊持球點係禁區,所以可以針對。宜家一轉做全聯盟最頂尖後場雙星,就限制唔到,然後進攻死火就突顯出黎,上個series都見到Ant唔太熟持球。但係估唔到會比牛3-0咁慘
狼需要多一個持球點,唔係成個進攻都打唔起咁
今年開始迷ae fans報道雖然黎到西決咁輸法好可惜,但我覺得對ae 黎講未必唔係好事。我覺得經過慘痛既失敗,佢肯定會再脫變咁翻黎
其實佢學嘢算快,季季都有進步,今季加多咗中距離出手,雖然成日上highlight 但命中率同SGA差好遠。

希望係奧運 可以從其他前輩到學到嘢。
狼4-3獨
好大可能最後一埸木狼波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞