Vinsylife 重要澄清,我只係一個中立撚

4 回覆
1 Like 3 Dislike
重要澄清

這幾年有好多香港人,由香港移民到英國搞港式茶餐廳、車仔麵美食等等

我係英國住了很多年,真的好喜歡食港式美食。

我們訪問了很多移英港人,內容包括他們在英國的新生活,做飲食業生意的苦與樂,子女能否適應英國生活環境習慣轉變等等…

不過,直至到早幾日前我收到一個網友PM我,Colindale 車仔麵老闆被揭發原來係藍絲同bob頭探長有合照證明…
當時第一眼我以為係華記正乜乜…

一年前,2023年三月份我曾經幫襯兼訪問過果位車仔麵老闆
「影片已經下架~不會推介」

我可以對天發誓:當時我真係唔知道佢背景,否則X街死無全屍!

如果我一早知就根本唔會訪問佢亦都唔會幫襯,因為一定會惹是非。

條片超過一年前,唔拍都拍咗,亦都有食過佢嘅車仔麵,諗返真係好失望!我係一個普通人,也會有睇錯人,在這裡希望各位網友們原諒。

我們的移英訪問影片,主要內容係父母、家庭、小孩、生活事業等等,盡量唔會問人家的背景出身,又或者受訪者太私人問題亦不方便追問:
正如:你同唔熟絡人傾偈,都唔會問對方黃定藍㗎?!

依家係英國、歐洲、美加:你唔會問人?
你支持巴勒斯坦定係以色列?
對方答:一係冇意見,一係俾人鬧!一係俾人揼!
譬如政治立場取向、話題太敏感好容易惹令對方反感或傷感…
正如我唔問人,我亦都唔希望人問我費事惹麻煩。

有藍媒話我係黃
黃字媒體話我係藍
我兩邊都唔係….
我只係一個「中立撚」
係冇錯,兩邊陣營都唔會討好!
你可以唔同意或同意
唔緊要,最緊要做返我自己!

待續
話之你黃定藍
佢d片內容本身就好撚廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞