想換直立式吸塵機

22 回覆
0 Like 1 Dislike
屋企部Dyson V8 用了6年開始個吸頭唔識轉,打算換機看看各位高人有乜意見:
1. 換部新dyson, v12 or v15, 但聽人講現在dyson 無咁耐用

2. 平平地$2000 買Lg K9pro

3. $3500 samsung jet85 連拖地頭

屋企已用緊吸塵機械人ecovacs x1 onmi, 買部吸塵機主要是吸床褥/ 吸下死角位/ 吸浴室。
謝謝大佬大姐們意見。
唔介意大陸野的話可以考慮小米,用落都唔錯
Dyson Ball 3
二千頭,買番部v8
V8仲有得賣?咁我可以用番現在無壞的吸頭?
官網有,仲有特價
唔介意代工,可以淘x買,代工吸頭100幾有交易,雷射款都有。
小米屌打
https://www.fortress.com.hk/zh-hk/product/a9kmax-cordzero%E2%84%A2-a9komp-%E4%B8%89%E5%90%88%E4%B8%80%E7%84%A1%E7%B7%9A%E5%90%B8%E9%BA%88%E6%A9%9F/p/12634246
我近幾日都睇緊 原本最想買a9komp max或者ultimate
max果部格價最平電器幫都要3680 豐澤4080
今日睇豐澤快閃價3006 仲有得入code減多100即刻買
好彩之前未買
我調翻轉
反而係見到電器幫快閃3006 緊
仲有得用埋-150 code 即刻比錢
計埋信用卡回贈 應該2600左右搞掂
我琴晚見豐澤變返快閃價係3660 勁驚佢之前係打錯價錢會cut我單
好彩原來輪流都做緊呢個價錢
見好多人話傳統地拖會乾淨過拖地吸塵機
同埋呢款無得入自己D洗地水入去水箱
不過可以用洗地水整濕塊布再拖
試過先知好唔好到時再update
佢個拖頭個水箱唔係有得入?
官方話淨係可以入水 唔好博 驚整壞部機
個拖頭入滿水好撚重
拖個效果又唔係真係好好
水箱又要自己洗
個滾筒又難乾
用緊呢部,幾好用,當年買無買拖頭都3000
錯過左個優惠添
lite, max同pro有咩分別
無記錯好似係多幾個吸頭only,最貴果部乜都有,仲有直立集塵器
今日收貨 個地拖頭未入水都覺得好重都係落街買返個地拖
試用左硬地板吸頭覺得幾好用 好靜 吸到勁多睇唔到既木屑 叉電好方便 個座地架又唔阻掟
電器幫mobile今日又有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞