劉德華監製,邱禮濤導演,劉青雲、吳鎮宇主演《談判專家》

311 回覆
14 Like 176 Dislike
「大家食」手攪麵專家
屌!我理得你講乜selling point,講到幾勁咁,入到去戲院,又水我睇埋啲乜嘢明天戰記,你不如唔好講,俾啲假希望我
大陸片d節奏好怪,唔係大陸人根本掌握唔到,大陸仲得閒有時間品戲,乜都可以千字論文,你翻拍經典以為大陸未睇過
港燦電影人仲諗住食老本大賣,找到水魚開戲搵到餐食已經唔錯
留返畀支那打J
支那都唔撚睇啦。
留返俾樓上嗰一兩個劉華/邱禮濤粉
個fans仲肉酸到拎少女時代big bang Super Junior出嚟講
呢堆係三星機海既話
上邊嗰堆香港老電池演員一定係nokie手機
2024年仲拎出嚟以為自己好掂
偶像呢D不斷貪新鮮無乜好處
人總會老,俾你一出道爆紅又點,你得十年時間紅,十年過後呢?同運動員一樣,最青春最耀眼時時間得到最多掌聲,但一旦過氣,下場咪又係消失,只有極少數係可以靠賣過去的名氣過活
34喎。。。。。
最老的frankie只係大佢一歲

以Taylor Swift成就,玩到好似麥當娜咁60都開巡迴演唱會都無問題啦(只要佢無出咩意外)

歌手/演員老唔老未必成為缺點,好多老演員都演左幾十年依然咁受歡迎,始終實力才華先係重點
一品刀削麵專家
呢堆香港老演員既實力
咪得返食老本無進步
搵個水魚老闆開戲拍警匪片
唔好講國外
係香港同大陸都無人care
你搵上面堆名嚟比真係實在太抬舉佢哋
湯告魯斯60歲拍足七/八集職業特工隊又唔當食老本
福伯80歲都仲做Indiana Jones又唔計
好多外國老演員都仲有心有力啦
每個國家都有其特別擅長的片種, 好似法國d文藝片, 人地咪又係咁拍左幾十年, 活地亞倫拍d愛情片來來去去都差唔多, 上年都仲有套

btw 其實外國對舊港產片仲係好推崇, 我知道有唔少戲出左CC版都大受歡迎, 人地真係有心有力咁保育緊香港電影
劉華後生都做過古生做過嘅事嘅

開公司投資電影電視劇,簽藝人

不過都做唔住

佢宜加都唔敢再咁樣,痴大陸流量藝人出歌,拍抖音,拍戲算
大陸人都唔再只睇大粒港星就入場
老細都唔再咩片都投資
鐘Sir speaking
香港幾時上?
Mother fucker
佢肯退唔通啲老細就會肯俾錢啲後生拍咩on9
就係青黃不接所以啲大制作都係搵返班老野
後生有幾多喺海外都紅?唔係以為喺香港紅就夠呀?香港市場養閪到?
你見個post寫劉青雲, 吳鎮宇已經夠推10版, 觀眾身體很誠實啦
你攞同樣題材搵張繼聰, 陳家樂擔正, 反應有冇咁大先, 當然套戲劇本好,導演執行力高一定係搵邊個做都一樣, 但做老闆邊敢搏
香港6.13上,確認係買左版權翻拍

https://fb.watch/s1qejfOfUa/?mibextid=w8EBqM
你如果睇過原版,望到呢個預告既演技真係笑話黎
人地mother fucker當年演到比人屈個種無奈同求生意志
BGM 勁撚正
劉華蝕到仆街仲要欠juno老豆數
唔係Nokia
係大哥大之前佢哋已經出道
https://youtu.be/njXSYq_ETwg?feature=shared

啲對白跟足晒
希望有返多啲港味而唔係完全照抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞