97金融風暴係香港政府用外匯基金入市喎

54 回覆
78 Like 0 Dislike
一九年D野已經完全顛倒啦
所以我覺得有時啲議員呀,官呀真係幫倒忙,成日叫香港人去睇支那歷史,睇得多,了解得多就發現原來支共最鍾意篡改歷史
剩係N年前沙頭角有警察俾民兵打死呢壇嘢啲字眼都係咁改
牆國人最愛睇假歷史,假新聞
大陸人:97金融風暴送錢救港、免費送東江水給香港,香港人還不感恩戴德
一句到尾啦:

芝屎讀壞腦,講完!!!!
所以呢大陸知識封閉好容易俾政府控制
睇慣內容農場
仲有每日百五、專材添呀
叫反英抗暴吖嘛

香港警察定義咗六七係恐怖活動
早排見到大陸有唔少人,認為美國載人登月係假嘅,中國今次登月正好揭開美國㗎謊言,仲要戰咗幾千個post

對強國人黎講,民族榮耀感大於邏輯大於事實
民族主義就係咁用
就算知道自己個社會幾咁仆街黑喑,但一講到同外國競爭就會自動歸隊
Wayback machine + archive.fo 幫到您
我們仍未知道當日指示救香港股市官員的名字
遲下就會有
陳雲都係咁講啦
歷史文件
呢個精神病患者就算啦
你呢張係97前英國帝國主義殖民地政府警察喎
邊同我地偉大祖國特區政府警察寫

“警務處更新網頁後,有網民通過網頁庫存檔系統將新舊版本對比,發現「警隊歷史」的「現代警隊的雛型 1945-67」章節有較大刪改。新版本將舊版本中港九各界同胞反對港英迫害鬥爭委員會(鬥委會)成立、巴士司機遭恐嚇、稱支持暴動的富商為「紅色肥貓」以及稱暴動者活動為「恐怖主義」等內容刪去,並在提及一宗5名警察中彈身亡的案件時,把開槍人的稱呼從「共產黨民兵」改為「內地槍手」。
曾在暴動期間參與防暴的前警司林占士指出,當年在邊境射殺警員的兇手持機槍,因此推測與共產黨軍隊有聯繫,而非普通「槍手」。他認為,新版本的改動貶低了同袍的犧牲價值,質疑警方試圖將暴動去政治化。”

https://theinitium.com/article/20150916-dailynews-1967-riots
好出奇咩,支那人都生安白造屈日軍喺南京殺左30萬人啦

打輸仗徹退敗走就話2萬5千里長征

咩上太空一眼就望到萬里長城

屌喇聲由細到大讀開常識,歷史好多都係假
中方頂多係「精神上支持」
d支蟲永遠都係咁無腦
當年錢其琛是淆到連吹水建議都不敢比,錢更加唔使講
呢班仆街
香港80年代物資匱缺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞