記協真係靠害 處理過劉細良團隊涉偽造訪問嘅投訴 都仲搵佢訪問陳橋

27 回覆
5 Like 11 Dislike
雖然當年求其查 起碼都有紀錄掛
有人話聶德寶係城寨主持
當中是否有利益輸送呢?
做乜呢幾日都刷劉細良?背後一定有暖心故事?
呢期佢紅
你終於大仇得報
啲人鬧劉細良太平紳士我無得益㗎
樓主屌左劉細良好多年
當時樓主讀書好叻大好前途

劉細良為左收視老屈踩低樓主
攪到別人工又無埋,情緒更有困擾

劉細良從無道歉, 搵過記協等都係hea走投訴人

其實陳老單野記協一早知,但就怕得罪我良一直潛水,攪到群眾矛盾上升
你又識樓主
樓主安樂死未?
聽過樓主的投訴內容

記協仲有大量問題
tvb班員工咪唔少藍絲底
有次tvb採訪示威,tvb團隊故意用戶外拍攝用強光燈射示威者眼,結果當然嘈交

當時麥燕庭 就公開指責示威者霸凌記者,但無提tvb班友騷擾別人在先
而麥燕庭 係當時記協一姐,決定等同記協的立場
-----
仲有就係後來香港親中傳媒故意係示威者走佬時一字排開做路障去幫警察捉人
當時記協都扮傻神隱,唔可以介入現場係好基本
記協而家都收左皮
遲d應該會同教協一樣
記協其實死硬
因為平日仲黃過堆政黨
政黨唔敢投票反預算案, 過票比政府亂起基建

但記協有時就有呢一種credit亂攬行內人
而好多人因為記協的形象就覺得記協係真理
劉細良專做假新聞,仆街至極
樓主係受害者之一
之不過2014-19劉細良俾cctoy當國父咁拜俾人ignore
今日直頭係冥界大奇蹟日
幾多人比西涼同牙石屈過
黨國機器
揭露六十年代大饑荒真相,《墓碑》作者楊繼繩如何形容記者這職業:「這是一個卑鄙的職業,這個職業可以混淆是非,顛倒黑白,製造彌天大謊,欺騙億萬受眾;這是一個崇高的職業,這個職業可以針砭時弊、揭露黑暗、鞭撻邪惡、為民請命,擔起社會良心的重責。...是卑鄙還是崇高、是平庸還是神聖、是淺薄還是高深,在於從業者本人的良知、人格和價值取向。真正的職業記者會選擇崇高、神聖、深刻、兇險,鄙視和遠離卑鄙、平庸、淺薄、舒適。」
你試下搵劉正或者白兵,總之劉細良嘅仇家傾下有冇得同你做個訪問

不過你預咗做訪問就會變成熱狗共產黨
Thanks
我都留意咗你好耐

畀人屈嗰種感覺我明白

有啲冚家剷為咗收視同流量,生安白做鳩噏幾句但係摧毀人哋一世前途

19年之前我已經開始屌鳩劉細良啲仆街嘢可惜黃/連衛兵鍾意屈毛
because why not?
你自己由出世瞓到2024年仲未醒就唔好屌鳩啲清醒嘅人
以前同聶德寶係電視台短暫共事過,估唔到佢牽涉其中!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞