[邪能勝正]聯合國大會通過給予巴勒斯坦部分會員國權利的決議草案

106 回覆
20 Like 123 Dislike
聯合國大會通過給予巴勒斯坦部分會員國權利的決議草案。

聯大以143票贊成,9票反對,25票棄權,通過由阿聯酋提出的決議草案,呼籲安理會重新從寬考慮,准許巴勒斯坦成為聯合國會員國。

巴勒斯坦自2012年起成為聯合國非會員觀察員國,但要成為正式會員國,需要先獲得聯合國安理會同意,再在聯合國大會獲三分之二多數同意票。不過美國上月在安理會動用一票否決權,否決接納巴勒斯坦為會員國。
台灣
尾國咁支持以色列
當然否決
有冇錢交會費架
通過由阿聯酋提出的決議草案,呼籲安理會重新從寬考慮,准許巴勒斯坦成為聯合國會員國。

即係做咩
踢走蔣介石又唔駛安理會
聯合國規則係笑話
做恐怖分子就入聯合國 台灣就查無此人
不過美國上月在安理會動用一票否決權,否決接納巴勒斯坦為會員國。

即是哂氣
冇美國默許就冇中共入聯,但又冇人話美國係笑話
巴勒斯坦就算入左聯都係處於以色列控制下 ,有名無實,但台灣係有實無名,乜都同主權國家一樣係差個聯合國席位,你咪問下台灣人想要邊樣囉
美國成日口講民主,咁記住少數服從多數,唔好再否決
美國背後嘅大佬係以色列
啱啱先死咗個座擁300億美金資產嘅猶太富豪 Jim Simon’s
台灣嘅話,大部分國家應該連投贊成都唔敢,怕被支那反制
投贊成巴勒斯坦就唔同,美國唔會報復,所以無成本又可以玩嘢
結論係支那夠惡夠小氣真係有用
一個都幾百億
日韓都係投 Yes
樓主條柒頭咪講緊邪惡能戰勝全球143國
當然係美國出賣蔣
但程序上冇經過安理會表決,否則美國唔敢唔否決踢走蔣啦
垃圾聯合國左膠當道
就是要把聯合國解散才行
大學太多,通街都係拎住學位的,無咁多正常工作可做.
擴大這些半官式的機構,養住一班垃圾,做得出什麼正當事!
封燃晒這些機構,等佢地失業,返屋企食自己啦仆街.
解散聯合國搵你揸fit 咁就世界和平啦
靠聯合國食得屎啦
咪又係西方做野
好似係蔣嘅代表自己離開會議
如果佢自己唔走,要踢佢走嘅話,都仲有好多程序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞