【日麻】M League及各大比賽討論區

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
上年abema
覺得佢地個格都係爛飲爛賭咁款
贏得太多
得數字上可能逆轉
火山出rumi

唔係你死就係我亡
衝衝衝
Drivens同櫻花人選都好合理
要搏命追分
btw, 堀蛇上場好似4位

堀蛇2位負分
佢副露速攻 啫係想繼續冧落去嘅話 當然過得一關得一關 盡量喺降低風險嘅情況下鬥攻 本身nomi牌加符唔會大好多 除非中槓dora
唔係嘅話 摸多一隻就係多一隻危險牌風險
本身立直家自動摸切就增加機會出到食糊牌 無好大必要特登搏呢鋪
日麻嘅槓牌本身嘅副作用又咁大
如果aki自摸 滿貫或以下自己就保到2
加槓係比機會aki跳滿逆2 然後幫自己食4
如果冇人立直 自己先制聽牌 我相信你所講嘅就係答案
雖然呢手牌我知naga一定會叫槓 但我相信多數pro都唔會

另外睇埋園田視角
園田隻8s 要硬打 某程度上都係因為內川嘅槓 導致世界線轉移 我冇記錯嘅話佢一早可以搏8s聽牌 但選擇兜住先 最尾唔攻唔得先硬碰南打8s
冇呢口槓 園田無100%急切性要攻 有可能會拆南繼續兜 佢心知只要內川仲係聽牌都仲有機會打多鋪 但見到內川槓完之後即刻拆牌都心知不妙 自己冇聽要食3 焗住搏 至少都要保住形聽
如果冇槓到 亞樹隻1s 就會出咗銃 唔使再睇落去 咁就有下鋪可以打 都仲有機會爭2
只可以講 某程度上係內川逼園田爭2
要加埋final要搶分呢個因素喎, 櫻花差128.5p, 要搶分, 呢個因素會唔會影響咗佢決定
堀蛇
14s枚數同海賊1位,我諗係想要加槓追分,始終都冇保證下個本場有機會
半莊數已經唔多,內川決定博新dora我諗可以接受嘅,但麻雀就係咁戲劇嘅,7s
堀蛇傳來電報
唔洗睇了 海賊準備daily double top

頭先邊個送頭比優
係成個final都唔使睇
吊,太炸鈴木炸得好細
今晚海盜啲牌好快
應該無人會打中
大三元
老尾真係要講句屌你老尾....
瑠美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞