哈利簡尼(Harry Kane) 算唔算現役最強前鋒?

276 回覆
631 Like 22 Dislike
其實仲有次就係歐聯對猁
Lucas Moura 4強功臣,然後決賽唔出佢
呢場歐聯決賽應該係近20年睇過最撚悶嘅一場
我未試過十幾人一齊睇波都可以恰眼瞓
去鏝咪幾好,應該贏咗唔少冠軍
入球數字可能比夏撚再高啲
覆埋你個戇鳩仔最後一次
如果你覺得「入球率」代表「射術」的話
我就跟你意思去搵類似嘅數據
不過我係搵10年嘅數據
同你一樣我淨係搵本土聯賽嘅資料就算

Kane total 29157mins 246goals
= 118.5min/goal

Benzema total 23782mins 175goals
= 135min/goal

好啦我唔計今季去沙地嘅賓周
Benzema (15-23) 22041mins 166goals
= 132min/goal

如果你要比較近幾季賓周同傾,呢種數字上的確係賓周勁
如果由c朗離開後嘅18/19開始計,喺皇馬西甲賽事有123min/goal
但係如果由成名起多人留意之後嘅職業生涯去比較,上面啲數據有得你睇,我驚如果我用賓周09/10喺皇馬第一個球季開始計,條數仲差得遠

又或者你自己打開個youtube search “benzema miss”睇吓有幾多片
我諗我口中嘅「射術」同你口中嘅唔一樣

最後,我覺得你老竇老母慘好撚多
仲有,如果你要比較嘅話
我就建議你搵shots per goal呢啲數據去比較好
我就無咁多時間同你去逐季搵
同埋建議你搵Kane由14/15喺熱狗成名開始同Benzema由07/08喺里昂成名開始嘅數據去作比較
有名你叫KaneDB
好似輸德丙?
真,我個年真係悶到訓着早早熄電視
好少會悶到咁,成場波冇還手之力
好似打少個定老早30秒就輸個十二碼,真心ON9
但又唔係佢既錯黎
佢唯二詬病係冇獎杯同”浪“人
不過而家好似戒咗”浪”人
由頭到尾我只係針對你講 賓馬既射術無資格同Kane 比

主要搵左賓馬去皇第一季開始打後6季 本土聯賽比較
同Kane 頭6季比較
如果淨計入球數字或者要幾多分鐘先入一球
Kane 係領先於賓馬
但由於賓馬響皇馬只係擁有第二或者第三開火權
但Kane 熱刺基本上
係頭號開火權
Shot per goal 睇到 Kane 最佳數據係16-17 年球季
射3.83 腳射門就可以入一球
其餘大部份都要5-6腳先可以入一球
要記住佢係頭號射手 擁有球隊第一開火權
賓馬 最佳球季係14-15 年 4.64 次射門就可以入一球
其餘球季大部分唔會超過6腳射門先可以入一球
我睇唔到你所講賓馬 以前既射術有幾差
可以睇到佢嘅效率絕對唔差得過Kane
仲要佢只係擁有球隊第2-3位開火權
我冇講過賓馬全面優勝於Kane
但至少響皇馬早期職業生涯 賓馬絕對有資格同Kane 比較
唔係射術二流或者你聲稱嘅冇資格同Kane 比較
Trout, one club man, respect la
仲要one club man唔做
開波無耐mane見熱刺個後衛遞起咗隻手指揮後方就特登省個波落去,球證又真係受,跟住12碼後基本上都係悶到完場,一隊唔攻全場拖時間,一隊攻唔起
其實唔會,一個球星依家去到呢個年紀買嚟都多撚魚 ,肯定要包皮。
冇蘇牙?
咁明顯手球 咁都唔受就真係黑哨
carry孫興慜攞神射
賓周最勁嗰季勁過傾
如果當初鏝買到佢,真係唔敢想像鏝統治力會再強幾多。

咪即刻無冠囉
佢COOL 波都好撚癲 永遠都背到身 揹住人
你搶到佢波個下 球證已經吹咗雞
起碼仲有5,6年貨仔喎呢類中鋒
19yo Haaland
夏撚...With 36 goals in 35 appearances, he set the new record for highest number of goals scored in a Premier League season.

Harry,最高都係29goals in 30 appearances...

高下立見啦
你自己查下夏撚 36 goals有幾多係對下游弱隊刷出黎先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞