13萬人口小城創奇迹 阿特蘭大首次入歐戰決賽 | on.cc東網

34 回覆
8 Like 0 Dislike
周五(10日)凌晨歐霸盃4強次回合,阿特蘭大主場以3比0大勝馬賽,兩回合合計贏4比1,球隊史上首次打入歐洲賽決賽,繼打入2020年歐聯8強後,再創造另一次奇迹。呢支意大利奇兵所在城市貝爾加莫人口只有13萬,卻能孕育出一支足以問鼎歐洲大賽錦標賽嘅勁旅,令人嘖嘖稱奇。

阿特蘭大以往喺歐洲賽最威水係打入1988年歐洲盃賽冠軍盃4強,以及2020年歐聯8強,今季取得突破,首次晉身歐洲賽決賽,將於5月23日凌晨同德甲盟主利華古遜爭奪冠軍。

雖然利華古遜已保持各項賽事49場不敗,但雙方曾於2022年歐霸盃16強交鋒,阿特蘭大兩回合都擊敗利華古遜,有力再次創造奇迹。

原文網址:13萬人口小城創奇迹 阿特蘭大首次入歐戰決賽 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240510/bkn-20240510090257936-0510_00882_001.html
利身浦放水佢先入到4強
咪講呢啲啦
輸咗就輸咗
係咪當年話阿特蘭大係意甲之恥個妓者
阿特蘭大本身都係意甲上遊球隊
講到好似盧頓殺入決賽咁
阿特蘭大搞過奧運,又有鷹隊

點會細?
好似話前鋒係Lockman
阿特蘭大隊一線鷹都好出名
楊樂文
Braves

你柒咗
篇文有寫佢所在嘅地方係Bergamo唔係美國阿特蘭大
但最後入咗八強
輸3場但係之後出到線入8強
意甲之恥季初賣海龍個筆錢拎去買人都用唔哂
仲未計賣其他人加加埋埋淨袋成億 今年仲入到歐霸決賽 暫時頂住第5下年又有得打歐聯
球隊關人口咩事。大把外人啦
Balance +€74.49m
又真係未用哂
貓sir
當年有Gomez illic果時d波好撚好睇
巴打跟坦SIR學到野喎
嘩好醒啊你
小城咁又點 隊波又唔係全部阿特蘭大人
當年3巨頭 7隻cy young
淨係得1隻冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞