九龍城寨之圍城主角首選係......原來爭少少就仆直

356 回覆
94 Like 22 Dislike
小心畀人起底
得1個like
巴打快d取消讚好
港產片po其他人post出黎的
人地頭髮都剪埋準備拍
我來做!未試過的人生 我都想試一試
謝霆鋒做陳洛軍既話
比人打到仆街個陣,會唔會同其他三子講,別動,就玩
係佢做嘅話,肯定全程喺度chok
死剩種
佢拍呢套可能啲動作仲好睇
又係自己最撚型
我來打!
檸檬啲演技有幾得呀
佢同吉夫藥算係近年演技最差嘅金像影帝
林峯以前夠係黑人
pin la
陳洛軍一角原定演員人選為謝霆鋒?該傳聞源自於文雋Youtube頻道上的「龍捲風陳洛軍信一王九你喜歡誰 爆料林峰角色最初原來另有人選」一片,當中《九龍城寨之圍城》監製莊澄談及陳洛軍演員人選時,不經意引發傳聞。

莊澄當時的原句為︰「呀余兒,呢個書一話要拍戲呢,咁就好多人喺Facebook就話呢個應該係邊個,呢個係邊個。咁的確呢陳洛軍,都係乜嘢峰嘅,讀者會咁樣講啦。」其實莊澄當時回應內容上明確指出「乜嘢峰」的人選均出自網民與讀者所想,並非電影本身。訪問片段一出,配合文雋標題上的「爆料林峰角色最初原來另有人選」,傳聞開始指出另一位「峰」,當中傳聞最多人猜測的對象為同為Chok爆男神的謝霆鋒,甚至有媒體已經公開報導消息。

然而原著作者余兒於Facebook群組「文人多說話」上回應傳聞時指出︰「報導失實,我在現場,所以聽得很清楚。監製話網民自己估,導演早已選定林峯,那時候天下一仲未有份投。」同時否認因為天下一投資所以選林峯棄謝霆鋒的傳聞。

可以確定的是,林峯的確為鄭保瑞很早時期親自選定。林峯今日亦於個人社交平台上甫出與鄭保瑞導演20年前合作的作品《別戀》,當時林峯初登大銀幕就跟只是客串的鄭保瑞導演有過一場戲合作。20年之後,緣份再聚於《九龍城寨之圍城》,兩人都同時成為更成熟,更高成就的電影人。
https://www.instagram.com/p/C6tcKiGrZUs/
你係話用超能力果個?成個城寨飛上天,唔洗打lu 
謝霆鋒
把撚
淨係識7情上面好似癲狗咁叫
似啦
屌!!
林峯咪幾好,唔想睇中二病mk佬
原本係林敏聰,個助理聽錯左,打左俾林峯
我唔覺得檸檬做會好 .... 套戲講兄弟感情都唔少 ... 佢 ? 你叫佢單人匹馬去打打殺殺就得 .... 個款太獨來獨往 .... 佢做咪盞套戲 focus 晒係佢身上 .....
冼剩X
郭富城老婆咪仲後生
霆鋒的確好型

不過俾佢做既話

又只會繼續青黃不接 觀眾冇新鮮感

今次林峯幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞