廣島3日求指教

37 回覆
1 Like 7 Dislike
未去過廣島想請問下可唔可行

星期4: 12點關西落機,無行李1點鐘出機場拎埋張關西pass。 點半到新大阪食飯加轉車預4半前到廣島。
Check in完再去睇原爆

星期五 全日去宮島

星期六去吳市睇大和博物館 再返大阪

想問問各位巴打廣島站去原爆點係坐市面電車?
同宮島同市面電車張pass包唔包
關西pass絕對同廣島冇任何關係
想問問各位巴打廣島站去原爆點係坐市面電車?

day1 原館館收左未?
day 2 宮島用jr pass快好多 宮島半日就夠。。你都唔係多時間
星期六幾趕下。。
其實福岡過去時間會鬆動d
day3
原爆博物館收7點,再早少少截人,會好趕
關空去新大阪差唔多成粒鐘,你連車程都未查清楚就出黎問乜撚
搵大和號、潛水打大章魚、兼職扮小野道夫
之前都諗住飛大阪去廣島果邊,但後尾覺得飛福岡好似好D。
順住落去下嚴島神社,再參觀廣島市內D景點,
再去埋尾道做桐生一馬
星期4: 12點關西落機,無行李1點鐘出機場拎埋張關西pass。 點半到新大阪
1點離開機場快極都2點到新大阪,而且要坐你張關西pass唔包嘅JR特急先得。
用你張嘢就要粒半鐘先去到。

食飯加轉車預4半前到廣島
雖然可以2半先到新大阪,但係食完飯搭新幹線係可以4半前到廣島,不過你張pass都係唔包。
而且4半先到仲要check in完先去嘅話原爆收撚咗皮啦清

星期五 全日去宮島
玩唔撚到一日,夾埋其他行程就差唔多

第一晚安心喺酒店瞓,然後用1.5日行呢3個行程啦清,每個半日其實差唔多

btw 廣島距離大阪好撚遠,如果係想順便去嘅話麻煩下次搭福岡山陰山陽
你張pass 係唔係關西&廣島pass?
係既就包JR山陽本線,夠你由廣島站去JR宮島站,電車係第二樣野黎
入原爆館好撚多人排隊買飛,係klook買定飛就唔使排隊打尖直入
關西有張pass + 廣島
但唔包廣島路面電車,btw,張pass可以喺廣島站搭JR去宮島口站。再坐JR船去廣島(pass包埋,不過有100yen入島稅)。

路面電車去原爆都得。

其實好睇你住邊,我上次住本通附近。
其實第1日慢慢check in完就去食下廣島燒咪算
第2日反而可以上晝原爆下晝宮島 宮島上山其實唔算多野睇
第3日早d出發其實可以一個上晝就睇晒大和號潛水艇
下晝可以輕輕璧返大阪
btw,宮島天氣好預好時間睇日落。
如果以樓主個行程 其實住返廣島站好d
起碼來回大阪都唔駛拎住行李轉多次電車
同埋去宮島去吳都係JR

住巴士中心果邊就多d野行街同食
係自膠打漏左
好似吳市有得搭船出去睇軍艦嗰啲 鍾意可以一試
廣島站去原爆點係坐市面電車?
係, 行最少半個鐘

宮島同市面電車張pass包唔包
宮島,電車同JR 都可以到
冇記錯去宮島架船pass都係包埋
唔該哂巴打 就係唔清楚ed包唔包
宮島JR應該快啲
有興趣 我上網搵搵先
唔該哂清
有冇你個pass 既名,幫你睇下
島田水產
唔係,行過去
天氣好的話好好行
搭單想問吓廣島有冇咩必食推介
第一日會太趕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞