近4季首次無英超球隊入歐戰決賽 德甲、意甲最威水 高普解釋關鍵原因

79 回覆
21 Like 3 Dislike
前幾年英超盛世一樣有快車聯賽盃
關乜撚野事
踢波呢D野係風水輪流轉架啦
係囉 以前都係賽程密
點解以前得而家又唔得
英超有的是錢
一兩季後將加斯柏連尼 / 沙比 /安76撬哂過嚟就搞掂
英超已經早過其他聯賽半個月開季 收季又差唔多時間 仲要有踩埋聖誕快車 但年年出嚟呻賽程密
近十年歐聯四強有幾多隊意甲?
嚇得我以為真係無
好彩岩岩數過都有5隊
英超9隊
又話英超下遊都打贏意假?
係人都知英超水準+含金量高過晒歐冠歐霸歐協啦
留力英超好過
真係慘 ,維拉呢d 四哥都要比奧林炒,上歐聯點打。
英超除左嗰三隊其實都係水到唔水,以為快速率就得
阿都算
獌同瘤真係垃撚垃
巴塞欠薪的
賴啦怨婦,點都唔認自己廢
阿起碼都殺入淘汱賽階段算不過不失啦
曼紐呢兩隊咁嘅班費都可以直接包尾出局真係英超之恥
非事實
西甲 5月尾先完
意甲 5月尾先完
德甲得18隊
英超同西甲一齊開

主要都係多咗個聯賽盃 點講都好 冇咩可能完全排晒後備 多多少少都會有正選踢

我覺得英超改18隊 或者聯賽盃強制改成菁英盃賽制會比較好
英超入決賽 -> 英超世一
英超入唔到決賽 -> 因為賽程太密,英超都係世一
其實德甲真係好他條
得18隊 一個盃賽 仲要聯賽平均強度無咁高 強隊集中晒喺前列隊
所以D中型班打歐霸成日有成績
意甲都好咗
依家 國米 米蘭 祖狗 羅馬 拿玻里 阿特蘭大 費倫天拿 拉素 都算有心打歐戰

10年前個堆烏甸尼斯 森多利亞 巴勒莫 下下外圍賽出局
冠軍內定每年由big6 輪流拎,又可以打破曼城壟斷

全部球隊全力爭歐戰

英超唔使多謝我
今年你話德甲威都算 意甲好威咩
歐戰都係得盃仔歐協盃入到決賽
英西德有咩球會care歐協盃
意甲歐聯歐霸一隊final都無
最高水平嘅歐聯連8強都無意甲
究竟有幾威
上年回春有3隊8強歐聯
好快今年就打番原型
上次意甲拎歐聯係2010年國米
拎歐霸仲要去到上世紀90年代尾
連英西德嘅車尾燈都見唔到
好聽就仲叫四大聯賽
但意甲水平被其他3大拋離好遠la
歐覇決賽阿特蘭大係美職嗰隊?
而家意甲大環境都係冇錢, 好自然會落力係歐洲賽到盡量拎獎金, 由其而家有得爭5個位仲唔出盡力踢咩
不過態度係好過而前好多嘅, 以真阿特蘭大拉素拿波里呢啲都係16強就出局根本冇心踢
阿特蘭大西甲定德甲
米蘭同歐聯4強PSG同分 輸得失球
國米對馬體會 輸互射12碼
拉素16強輸拜仁但主場贏到 已經好過阿仙奴
係拿玻里差少少

歐霸羅馬大炒白禮頓 阿特蘭大作客炒利物浦
西甲 意甲 d賽程咪一鳩樣
聯賽38場

英超要執係早2星期踢,遲一個星期完季
其實已經okay.
意甲歐霸一隊final都無
因為以前弱隊無咁多錢
強隊可以出2線兵

依家維拉 紐 韋c咸 熱刺 都半強隊
愈來愈難踢
迫住出主力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞