【鉅哥睇淡後市?】李澤鉅妻4300萬沽大坑豪宅 帳面賺3490萬

28 回覆
8 Like 1 Dislike
政府撤辣刺激樓市交投,不少名人趁旺市沽貨,市場消息指長實李澤鉅妻子剛以4300萬元售出大坑一個豪宅單位,持貨近21年帳面賺逾3490萬元。市場消息透露,大坑豪園22座低層單位,實用面積2560平方呎,剛以4300萬元易手,呎價16797元。原業主於2003年沙士期間以810萬元購入,持貨21年帳面勁賺3490萬元。據悉,原業主 Wong Fu Shun Cynthia與長實主席兼執行董事李澤鉅妻子王富信同名料為同一人。

資料顯示,位於大坑半山嘉寧徑的豪園,共有6座,提供285個單位,實面積為770至2750平方呎。項目早於1965年入伙,屬於區內老牌豪宅。買家以用家為主,二手買賣並不活躍,對上一宗買賣追溯至2023年年中,豪園3至6座低層,實用面積2750平方呎,當時成交價6380萬元,呎價2.3萬元。

原來鉅哥老婆都係連登硬硬口中既舖報紙食飯
人地賣樓賺幾千萬要鋪咩報紙??直接落新榮記整啖血燕漱口啦

公屋閪先日日開post樓爆樓爆 市道差 失業 做咩唔派消費券既啫
呢幾年買樓嘅孽主真係慘過做狗
我哋公屋用家再次以無敵嘅姿態大獲全勝
贏盡天下
對佢黎講只係喺Carousel賣左件雜物
得公屋得天下
尊重返少少?咩公屋閪
兩年差 20m...
尊佢老母 公屋閪仲講咩尊重
回水啦 我年年交幾十萬稅
同我地賣件係7-11抽既扭蛋差不多
假膠?
李太:啊mary, 我大坑有屋架咩?
秘書 Mary: 係呀,你廿年行過急屎冇廁所用,見到幾乾淨買黎當私廁用架
李太:好似有印像。唉幫我賣左佢啦,而家都唔經果頭。
好尷
沙士賣俾佢個位業主知唔知個買家係誠哥新抱
乜揸Van仔要交稅
抽盲盒
唔怪得你話買唔到樓啦
唔交稅邊間銀行肯大額貸款
揸的士又好van仔又好
都要交稅
鉅囝冇嘅嘢但你有
揸Van仔一年交幾十萬稅,你打出黎果陣有冇陰陰咀笑
有冇AA教下路??入息證明問題
https://lih.kg/3633310

平均月入12萬 交幾十萬稅好出奇
你啲保險狗出底薪幾千蚊真係好難明嘅
個post月均8皮
又變撚左12皮
你呢啲貨van佬社會垃圾真係好撚自悲
老吹呢啲野上連登搏人注意

當你月入12萬,自僱人士交利得稅/個人入息課稅撚洗交幾十萬(幾十萬即係30萬以上,無3不成幾),你有冇交過稅架
20幾萬都唔叫幾十萬

你條保險狗稅都未交過啦
係睇好後市 換間大既
契弟走得摩
咪撚鳩吹啦柒頭皮

post張廿幾萬稅單上黎先覆你啦

如果唔係一律當鳩吹黑名單見
貼完稅單又話要貼名 貼完名又話貼身份證
貼完身份證又話要本人揸住先算

你當我鳩吹啦 保險狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞