安76 係咪已經係史上最強教練?

193 回覆
229 Like 31 Dislike
其實中場大換血 成隊波重新夾嘅情況下 我覺得高普算係做得好好 最後崩盤都係因為前面幾個唔爭氣 成日都射唔入
佢算係執好埋隊波比下手 老中青齊哂 執一執條後防 未必爭到標 但人腳點都應該唔算太差掛

Btw 安76真係tier 0
多變戰術 最癲係一個20年前頂級教練到今日竟然仲可以跟到時代嘅變化
當年肥賓摩佬嗰啲戰術大師今日都回哂塘
愛華頓有上過榜首? 第一週?
豪門教練
Tier 0: 安76
Tier 0.5: 哥、費
Tier 1:摩、雲加

限米教練
Tier 0: 高普
Tier 0.5: 摩
Tier 1: 雲加
5頁都冇講銀狐 被歷史遺忘
4次決賽 起碼都t1 不下安76
8強對曼城都唔係1線?
英超都唔難,黎黎去去都係個幾隊
呢樣嘢費sir一樣都可以做到la,教左20幾年曼聯都保持得好,佢退休曼聯先變中游
費夾遜係同佢一樣
雲爺爺都係
仲有軒歷基
哥迪奧拿就同呢班差唔多
利今年攞聯賽杯 聯賽爭到最尾
高普咁都要地位下降
最好拎得第10位
咁都要吹奏
笑死人咩
都未計佢教拿玻里同拜仁都敗走
都唔同 老費後期戰術都係比助教搞多 佢都係管更衣室既
但佢管更衣室佢就係最大粒果件
但安76 連買人都係人地塞比佢 下年包皮來埋三個打左路既都唔知點改好
問題係本身羅馬人工都全意甲第三
摩連奴堆 loan deal 同 免簽人工錢本身唔平
果時如果有豪門請佢, 佢會去教愛華頓同拿玻里?
咪又係果時頹勢被迫
真係為咗挑戰自己咩
免簽同Loan Deal要俾高人工係定律嚟㗎喎。。。
是旦啦,宜家啲教練身家咁豐厚,我又唔信一個名教練唔撈一兩個球季會死囉,講波又得學班網絡老千咁扮好人呃課金又得,肯教中型班你估唔駛勇氣?
所以摩佬成日呻冇轉會 budget
事實上佢搵返來堆人嘅人工 cost 都唔細
玩 fm 都知兩邊條數都要計
班迷摩係咁
嘩屌FMThanks for sharing
唔怪得
真係 因為佢連是撚但嗰級都冇
mentality好強
換人調動世界級
手下班球員又肯幫佢賣命
哥蛇最多tier3 希望佢呢啲垃圾長留曼城
2020年10月上過榜首 好似7連勝
雖然佢淨係教豪門
但戰術層面黎講肯肯定tier 1 or above
單單佢由馬甸尼到卡卡
再到牙朗 bale
去到今時今日00後嘅vini Jude
都舞得掂又唔多同球員關係好差嘅新聞已經好勁
摩佬算係肥安下一代嘅教練都俾時代淘汰
唔係淨係戰術
同球員相處嘅手法都係
要特登開個tier 3畀佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞