#LYOS單日錄15買家跳船 遭殺訂近千萬 最傷唔見逾2球

15 回覆
11 Like 1 Dislike
#LYOS單日錄15買家跳船 遭殺訂近千萬 最傷唔見逾2球|新盤撻訂
am730
2024年5月6日 週一 下午7:21

樓市高峰期入市買家持續撻訂離場,長江實業集團(1113)洪水橋#LYOS今日(6日)連錄15宗撻大訂個案,涉及總成交金額為9,146萬元,眾買家料合共損失約992.85萬元。

該批單位原成交價由363.5萬至1,565萬元,買家均於2021年11月入市,惟最新顯示均於今日終止買賣合約,意味眾買家經已撻訂離場,料各自遭沒收樓價10%或15%的訂金,涉及金額由36.35萬至234.75萬元。

廣告

損失最傷為複式C座G樓及1樓19室,三房間隔,實用面積778方呎,連24方呎平台,351方呎花園及306方呎天台,原以1,565萬元成交,當時呎價約20,116元,該買家撻訂離場料遭殺訂15%約234.75萬元。

即睇洪水橋#LYOS最新資訊 (House730)
誠哥真係可能會追差額架
追差價可以追足六年,真係好大鑊
大訂撻得既,人都走埋啦,邊度得黎追差價?
朗賢峯1Q清後即有兩單三房撻訂
傻好:唔計,當日的確1Q清
https://youtu.be/K35jJzhBJh4?si=TF61aPRvOmH-yUw8
朗賢峯前面賣得咁平
因為佢低層又冇乜賣點Sell
如果佢拎佢個盤最靚嘅應該唔夠瑜一黎
依家開到28k都有,同瑜一差唔多
咁點解唔揀瑜一,齋煙花海景同專屬出入口到閘口前已經贏咗
L ose
Y our
O wn
S avings
15戶個個都走左以後唔返香港,誠哥都吹你唔脹,但點睇我都唔覺誠哥係輸家
唔會輸la而家個價賣都仲係賺
信用卡都申請唔到
複式連天台同花園正喎
想買
地產商梗係想賺盡
賺少咗當輸
Lost
已輸
香港啲西餅客 放低10%當Call Option咁玩
以前無乜人撻訂,就算撻訂都無比人追差價啫
因為樓價升

個個輸打嬴要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞