UO今次嘅行李改制基本上係將各地廉航最辣嗰樣攞嚟用

484 回覆
1279 Like 40 Dislike
結果溝埋一齊就變咗佢而家就係最垃圾嗰間

輕便飛:只限帶一個7kg可以塞得落前方凳底嘅隨身物品

呢個等於Ryan Air同埋easyjet 最平價嘅fare class,亞州區內主流嘅廉航最平價嘅fare都已經包咗7kg可以擺上頭頂置物架嘅行李。

而大家都係加錢買可以擺頭頂置物架嘅行李,Ryanair同easyjet 加完就已經可以帶10kg同15kg上機,得UO仍然係7kg

經濟飛:一件頭頂置物架行李+一件放凳底,總共7kg

亞州嚟講可以話係基本唔洗加錢配置,Air Asia、Peach、Jetstar都係呢個規矩,但同時亦都有唔少亞州嘅廉航係比緊更高重量,台灣虎航、德威、真航空同Scoot都比緊10kg,而Scoot更加可以加錢加到15kg。

UO呢?加完都係得7kg

寄艙行李:改制後,一係得20kg ,一係得32kg,仲要係逐件計,無得幾隻篋/share嚟用

咁多間廉航好似得Peach一間同佢一樣咁唔彈性(Peach每件最高20kg,超重一係比超重費,一係拆散買多件寄)

其餘航空公司,一係可以好似UO舊制咁買總重量(無限/多件數),一係每4/5kg計,一係有輕啲嘅選項,例如15kg

林紹波仲話配合唔同旅客需要,佢而家啲option一係搵人笨,一係唔彈性,搵旅客笨柒就真啦
係咪靠地勤個紙圈 有圈先可以擺上over head
你有得加錢俾我攞10kg上機我真係冇所謂
唔想寄倉唔係錢問題係時間問題
未改前都未搭過呢間閪野
林紹波好似掂親邊間公司都出事
人哋好嘅嘢就唔撚學
辣嘅嘢就學撚到十足

屌佢老母
水魚之都
上到機班無賴咪又係照擺上頭 唔通頭機佬會踢佢落機咩
班乞衣咪又係照課金

你好,

Ultra Offer 第一回超值優惠,香港快運首先送上最受大家歡迎的東京(成田)航線優惠,單程票價低至港幣88*,即時開搶,限時優惠直到5月9號09:59!作為日本最熱鬧城市,無論你想到各大潮店瘋狂購物、吃盡美食,或自駕遊到河口湖欣賞富士山靚景,東京都可以一一滿足你!Gotta Go!

由今日至5月16日,我們將不定時為大家送上超值票價優惠,包括香港快運全線航點! 想立刻知道最新航點優惠,以超值票價馬上飛?記得追蹤我們的Facebook和 Instagram,獲取最新消息。
預訂日期:
即日至2024年5月9日(上午9時59分)
旅遊日期:
2024年5月20日至2025年3月22日
然後連登仔會話你屌乜撚 一係就唔好搭

根本佢依家個rules同package特登set到好唔方便
應該班乘客會內鬥左先,互吊對方係行李唔應該放上櫃,阻住佢放唔到
佢長期做到呢個優惠價我咪比個服字佢囉
將空姐既工作轉左俾乘客做 又慳一筆
頭先暑假有平機票優惠

去到88月已經有幾班打爆左

咪又係一堆人狗衝
即開個$88
成村人沖入去
不如學埋Ryanair 唔做網上checkin 唔印登記證要收費
UO啲時間咁L閪你都坐,你仲會care時間?
高汁po
成日坐RYANAIR

基本上唔爆唔會睇 一爆就會拎出黎一件一件睇 叫人認 唔認送落機
所以RYANAIR好多大舊空少應該係武僧黎
你冇講最重要果樣野
又唔見佢訂價跟Ryan Air?
我岩岩排隊係想入去睇下加加埋埋要幾多錢
登機行李+20KG加埋要17XX
好貴
唔認送落機呢招幾屈
但係香港計肯定有人發癲跟住啲空姐空少唔肯做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞