軒軒萬事屋 人格破產 唯利是圖

822 回覆
2513 Like 46 Dislike
我以前同佢係partner, 係過一段時間嘅admin, 嗰陣時仲係初期, 得嗰幾百follow, 我主張幫助人解決問題, 適當時候才收費(車馬費), 但佢一開始就覺得呢一個係一盤生意, 最後意見不合解散

當時我開始搞影相服務, 亦都喺萬事屋度接到影相單, 作為我練習機會, 我話試下手唔收錢, 但係我唔收佢收, 但如果影衰咗入我數招牌係我嘅, 錢就佢賺, 我梗係say no啦

後來先知道所謂一開始嘅原意「幫人」收費就隨心畀全部都係假嘅, 軒軒佢講嘅:我哋話隨心畀, 佢哋自己畀個價錢, 太少咪講多啲囉.

咁嘅人真係合作唔到落去, 於是我另起爐灶, 佢搵人做我, 喺ig底下惡意comment, inbox不同程度的詆毀, 亦都喺佢嘅ig story帶風向, 仲話我偷人idea, 但當時我早在佢開業之前已經調查過香港有過四間萬事屋, 但只不過是沒有在ig這個平台進行, 然而佢話我抄concept, 仲佢同我講:你唔夠我玩㗎喇,而家我係龍頭

突然有人買我follow, 多咗2000個follower, 全部都係印度人嚟, 想整殘我個account, 其後得知係佢啲fans做嘅, 軒軒本人又白卡又send返佢個fans同佢個對話畀我睇.

可以肯定嘅係, 2022年初開業半年佢沒有申請商業登記證

另外, 佢人格都好有問題. 佢自己本身有女朋友當時,有次同佢出街嗰陣佢同我講, 星期一就約呢個女仔,星期二就第二個,星期四又另一個,然而佢哋互相係唔知道對方嘅存在。我唔知道係講笑型式定係咩講出嚟,但無論點都好過份,到而家尊重女權喎而家,笑撚死人咩。

仲有,佢喺自己屋企開賭局,因為當時我想學習玩21點,所以就受邀請上佢屋企,我冇諗過佢哋真係用真錢,而且佢住喺公屋(青衣長X邨),公屋賭錢犯法㗎喎,其後佢叫咗幾個佢嘅朋友上嚟,幾條友咁樣就開始。慢慢我接受唔到,成件事慢慢變咗質,我就搵個理由走咗喇,到夜晚睇返佢ig story佢哋玩到凌晨幾點,我九點鐘走。自此之後我就再沒有參加過任何有關的活動,亦都遠離賭博。其後,

亦都多次見到佢私人ig又喺佢屋企開賭局,並且匿名舉報警方有人進行地下賭場。

我講以上啲嘢出嚟都預咗後果,但相比之下我更加想大家知道佢嘅人格係點。

以上所講全部為事實, 有圖有根據
Push
Push
呢啲社會垃圾靠個ig page吸血就坐屋企收錢
支持樓主收佢皮
推,呢個人真係人格有問題,唔好畀佢呃咁多人
竟然有熟人爆料

Push
哈哈 今次你仲唔仆街 軒軒
留名 雖然唔知佢邊撚個 見個樣咁撚柒 推撚到佢仆街
睇埋另一邊講法先
唔未審先判
pish牙
推,食花生最開心
啲人仲讚個靚仔
睇張相咁撚多毒撚瘡柒撚到仆街
一鍵留名
男人老狗叫軒軒
女權大法官乜又係你呀,駛唔駛問埋陪審團呢請問
「咁就唔好用萬事屋個名啦
而家我龍頭
唔好同我爭」

條撚樣飄撚到
講到個名好似佢註冊咗專利咁
賤種軒軒
依隻死狗公最應該跳樓就反而偷生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞