原定直播突然失蹤 Toyz被質疑「畏罪潛逃」 台中地檢署:絕不會讓他跑掉!

248 回覆
64 Like 6 Dislike
許智峯都可以走左去丹麥喇!
睇少啲古惑仔啦
鄭伊健都就60歲啦
越出名既人越安全
佢好撚崇拜超派
呢個世界真係多痴線佬
就係唔明台灣點解喺咁嘅情況都俾保釋
如果喺香港嘅話
原審定罪判監,已經要即時找數 (除非審前還押已經找夠數)
申請上訴嘅話,都要有強力理據,才能申請到保釋
劉這宗案,已經終審上訴被駁回,全案定讞,唔明點解仲可以出嚟
唔係超派打佢咩
可能香港政府鬥氣幫佢返黎香港呢

上次陳同佳咁串唔收人
今次係你哋度犯事判左唔比人你

報曬仇
佢返香港咪冇以前咁好賺?
你估香港咩
台灣呀,大哥
販毒出千
無人品可言咪照娶老婆開直播賺錢
台灣根本無人在乎條友個人係點
只要有大平台比佢直播根本唔憂做
佢比人打,佢要同獄卒傾?
你真係搞笑喎

上次同得D獄卒傾得,擺到明就超派事件之前既野黎啦
超派事件,佢比人打佢要入去坐黎同人傾?
我哋香港人又撚到班台狗扎扎跳
等待上訴期間保釋的情況比較特殊。即使在涉及短期監禁的案件中,也不一定會給予上訴期間的保釋。法院可能會指示優先考慮上訴,而不是批准保釋。法院將考慮每個案件的具體情況。

在考慮向 上訴法庭上訴期間的保釋申請時,《刑事訴訟程序條例》第 83Z 條要求法院考慮:

判處扣押刑罰的可能性;
刑期於上訴獲處置前屆滿的可能性或上訴獲判決得直的可能性;及
任何其他看似相關的事項。

程序

定罪後,被告人可以在原審法官席前或更高級別的法院申請保釋等待上訴。 申請時,理論上而言,他/她須已經展開上訴程序。

在原訟法庭或區域法院被定罪後,被告人可以根據《刑事訴訟程序條例》第 83Q 條發出上訴通知或申請上訴許可的通知 (視屬何情況而定) 對定罪及/或刑罰提出上訴。無論上訴是針對定罪及/或針對刑罰,都可以申請等待上訴的保釋,該申請將通過傳票及申請人的誓章而展開。
你講到咁犀利
駛咩喺監獄
喺條街都可以搵人打死佢啦
佢ff到超派老母係蔡英文
老豆係賴清德
千鳩自己人咪多人鐘意睇
台狗最鐘意就係唔關自己事
你叫雞又好 詐賭又好 肯道歉認衰有班撚樣會原諒
佢以前同丁特搞鳩隊友Olleh 一樣多鳩屎人鐘意睇
著草係藐視台灣司法喎
大是大非講緊社會公義法律
班台狗會撚撐咩
一定仲有少部份戇鳩仔撐
咁不如講下點解提早幾個月黎駁回上訴 維持原判
唔係背後做野,你覺得會咁早講出黎?
邊個出手,大家都估到啦
無白既出手,會咁快影響到?
超派外母果邊警界高層,依D係人都知啦
洗撚FF佢老母係總統咩
你都ON9
TOYZ=桂林仔
超派=暴力香港仔
統神=尊者
港人之光
黑白都想整死佢 一早搵左下一個劉丞浩比三槍佢啦
仲成日由得佢開直播比佢繼續亂UP24咩

販毒唔身敗名裂?
出軌唔身敗名裂?
群埋黑社會度唔身敗名裂?
去巴拿馬啦
我同個總統好熟
你勁撚癲
其實佢岳母係最多總督察level
分分鐘低過謝振中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞