體育園又冧野

138 回覆
187 Like 10 Dislike
2022年1月16日在青衣建築地盤,工人從流動升降工作台墮下至地面。工人離世。承建商為協x工程。

2022年4月18日在啟德一個樓宇建築地盤,一名清潔工人在該幢樓宇11樓工作時,懷疑從樓層一個孔洞墮下至9樓身亡。涉案承建商包括協x建築

2022年5月26日在將軍澳建築地盤,工人拆卸金屬升降機槽工作平台時,平台部件突然倒塌並壓着工人,工人離世。承建商為協x工程。

2022年12月28日,將軍澳唐賢街與至善街交界一個建築地盤,早上10時半突然有天秤倒塌,正吊運物品墮至大樓下方平台,現場消息稱暫時無人受傷,總承建商為協x工程。

2023年9月19日,中環美利道2號地盤,,2名男工疑在升降機機槽吊船維修籠𨋢時,吊船突由28樓墮下地面,承建商協x建築

2024年2月21日,啟德「澐璟」住宅地盤發生塌棚架意外,倒塌的竹棚架擊中地面的4名工人,導致2名工人死亡及3名工人受傷,承建商協x建築

精盡已亡,携興趕上
歡迎大家入行工程,有汗出,有血出
https://lih.kg/BHpatOX
已經剪緊頭髮
荔枝角洪嘉豪
根本就係佢安排失當
記者朋友如果要資料請pm我
癡線又工業意外
Linkedin 即刻熄埋
唔使咁驚喎
讀太空人夠膽寫自己讀香港大學
工傷呢啲嘢濕濕碎
院長
有無埋金門?金門呢幾年都唔少fatal
記者入唔到去影相
又冇咩報導
即係又當冇事發生
聽聞唔係冧野,所以根本冇野可以報

點似洪水橋個單咁燒到幾百米外都睇到d煙,公眾位睇到先有記者到

話時話單野好似冇咗下文?唔係話天秤要拆過再起咩?
卡塔爾化
世界級建築
我係佢家屬,可唔可以pm我?🙏🏾🙏🏾
死者係我舅父,希望大家有多啲資料可以比到我。
因為已知當時事發唔係即時打999。但都希望了解多啲成件事係點。
我email: kenneth19941112@hotmail.com
RIP
走埋
Nowtv apps寫受傷暈到
1分鐘前彈出 不治
講到明開綠燈任衝
唔好阻住起貨啦

但鑊左咁多次
每次死咁多人
都可以咩事都無
就知無事啦
聽講依家叫停用蜘蛛車,但繼續開工
傳媒如有任何查詢,歡迎致電
Emailgrace_lai@hiphing.com.hk

Tel+852 2844 3409
拍畀人炒魷魚
投放咁撚多資源搞安全措施同安全妹,出再黎仲多意外過以前搞乜撚野呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞