香港政府唔強制趕走南亞人,香港永不安寧

74 回覆
155 Like 30 Dislike
琴晚先巴士遇到拿件小賤畜 嘈生哂成架車望住佢垃圾種真係垃圾種
有喇
又話有人濫用又剩
又想cut減d檢討檢討
先唔講人哋年青時有冇貢獻係咪佢哋應得
呢d難民肯定冇,而且帶來治安問題
叫d大愛包容成立基金長期接濟喇
天龍人你屌七佢都勢勻力敵 南亞真係唔夠佢黎 行埋d都想嘔
震南巴打,想問一問你個 VA月供 方法而家成效點? 仲有無堅持?
好多都好勤力做野
又返地盤,又送外賣
認真呢?
有,成效ok ,暫時64%回報

最少一犯法坐完強制遣返
到時啲厭惡性工作冇人做
有料
叫做穩扎穩打 快錢賺唔到
大把專才
Dllm 揸兩個碌個啲朋友煩到嘔
新加坡唔會發生呢啲事,香港連照抄都懶
唔好再賴張超紅, 呢幾年大家仲未睇清X府係點樣拎英殖時期嘅法例嚟打X港人, 點樣隨意演繹佢哋想要嘅法律?

班蝻可以在港周圍行動, 跟本就係[被容許]嘅, 本身在X港起家嘅鄉黑跟咗震英浮上枱面轉食中央大茶飯, 啲好污糟嘅嘢就轉交蝻仔做, 咁梗係要畀佢一個[我好惡]嘅形象先得啦, 有啲乜嘢第日要人孭鑊嘅就踢畀佢哋, 今日咪縱容一吓佢哋咯, 反正[政治安]緊要過[治安]
新加坡日本都少難民
人哋要東南亞做奴工
唔係白養,又話政府收入少
呢d完全負資產踢走喇
簽咗國際法就收十幾廿個塞住人把口
劫好香港故事
日本出入國管理廳發佈的資料顯示,2021年依據《入管難民法》認定的難民人數為74人,同比增加27人,創下自1982年實施難民認定制度以來的歷史新高。

人哋日本成億人口收咗成74人咁大量
你香港收成萬幾人
張超雄都已經敗走香港
依家愛國者治港
愛國議員可以提出修正議案
又好有效率通過
做唔到即係議員廢喇
foodpanda
https://www.info.gov.hk/gia/general/201611/30/P2016113000904.htm

以下是署理保安局局長李家超今日(十一月三十日)在立法會會議上就「打擊假難民」議案的開場發言:

主席︰

感謝周浩鼎議員今日提出的議案,以及其他七位議員,何啟明議員、毛孟靜議員、容海恩議員、潘兆平議員、梁美芬議員、張超雄議員、涂謹申議員,就原動議提出的修正案。

首先,政府必須明確指出,聯合國《難民公約》從來未曾適用於香港。特區政府一向採取堅定的政策,不給予庇護,亦不會核實任何人的難民資格。現時在香港因各種理由提出免遣返聲請要求不被遣返的非法入境者或逾期逗留人士,無論其聲請的結果如何,他們都不會被視為難民。即使他們的聲請獲得確立,他們亦不會在香港享有合法居留的權利。聲請被拒絕的人,必須盡快被遣返至原居地。

沒有難民
只有聲請者
認同
日本人優先 大和民族
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞