MIAMI QUAY l增加最多18.25%回贈

25 回覆
0 Like 3 Dislike
該盤剛一口氣更新1至3號價單,所有單位定價不變,維持最高12%折扣,但引入多項現金回贈優惠,包括最高9%「提前付清樓價現金回贈」、樓價3%「額外印花稅現金回贈」及最高6.25%的「 尊屬單位傢俱優惠」現金回贈,總回贈金額相當於樓價12.5%至18.25%。

以2022年9月推出首張價單2座2樓E室單位為例,實用面積250方呎,屬開放式戶型,價單定價595.6萬元,原本折實價524.1萬元,但今次更新價單扣除最高約79.9萬元回贈後,單位實際樓價約444萬元,賣平約80萬元或15%,呎價約1.78萬元。
山旮旯咁遠都要萬八蚊
最平既啟德帀心房係唔係呢度?
兩房
兔sir個KT Marina點算

(個KT Marina post成日被人推返上黎)
當睇唔到囉
呢啲樓租黎體驗吓還好
醒目,識喺誠哥蟹道盤出價前掟貨
真, 始終交通麻麻
但就算望九龍灣嗰面, 個景都幾靚
我鍾意有D燈火多過純海景
睇佢D現樓片 海景,內園,泳池真係幾靚
純睇個盤都幾優質 問題都係交通
有冇住緊可以講下點出入?
成個月冇出po
係咪俾人雞左
兩房開廚有咁平??

以3座11樓G室為例,屬實用面積450方呎的兩房戶,折實價為1,023.6萬元,可享最高17.5%回贈即約179.13萬元,扣減回贈後售價為844.47萬元及呎價約18,766元。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20240507/bkn-20240507190950017-0507_00842_001.html

不過11/F都係850萬有找, 其實幾抵, 開則又實用
兩星期啫,冇成個月咁多
如果唔講交通
屯門元朗大把啦
有城巴出入架
但點都要駁多一程
不過都好過大西北 駁完都係去到轉車站咁...
跑道區轉一程去啟德站 點都近過大西北出城
行去德福MegaBox 半小時內
自己揸車
或者日日同地盤佬迫巴士小巴
咩心態先會選呢個位.
景觀?
位置.個位吊腳到爆,以前跑步先會到呢口個位
價錢.平少少又勁細
天龍人區?要食酸菜魚不如住深圳一線
車位駛唔駛5500?
至少2公里
邊有人行㗎?
不如繼續講輕軌願景啦

【啟德】跑道區蟹貨一萬間點算好? 有單軌一定得? 啟德願景回帶
https://youtu.be/R1oEGyTzknE
只可以講跑道區升值潛力一定大過康城,大西北,yoho, 單棟式, bc, 朗朗,白石角等等

10年後成最跑嬴大市嘅盤。如果你覺得10年咁撚耐,等唔到嘅,咁短視嘅,你唔岩買樓,租樓/買月供算吧。買樓唔岩你

同埋到時千其唔好日日講經話幾多年前樓爆,雷曼,沙士,打仗乜乜柒柒,好後悔價低果陣冇買到樓

因為你根本唔會人棄我取,唔識低買高賣

咁你都係留返升到就爆先好買(散户輸到仆街冚家產嘅心態)
同價買何文田上蓋唔好
另外跑道區仲有大把貨,一定有排劈
何文田係好,但講緊升值潛力,即係升值波幅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞