[決戰溫布萊!]多蒙特球迷吹水及比賽即討區 (96)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Danke Marco
有冇拍片
有 一陣研究下點upload上嚟
利華不敗奪冠都冇金碟
感謝師兄
巴打你就好

西法倫球場的南看台一齊嗌Marco reus真係永世難忘
但唔識德文啲歌跟唔到
cls
咩料呀,德國盃四強對基爾
好撚羨慕阿屌
好近
好撚想見到萊斯拎歐聯呀屌
幻想總是美好的
嚟到第一年輸決賽 最後一年贏返決賽先走
如果對拜都話可以係佢地防線偷下雞
但依加係對皇馬歐聯霸主點打
真係唔敢奢想了 起碼爭一班波
不過希望踢場無憾嘅比賽
準備返曼聯?山曹置業做坦夏鄰居

【Now Sports】英國傳媒報道,從曼聯外借到多蒙特的山曹在大曼徹斯特置業,成為曼聯領隊坦夏的鄰居,令人揣測他可能在今夏回歸曼聯。英國《太陽報》周五報道,山曹(Jadon Sancho)花380萬鎊於大曼徹斯特的Hale購入豪宅,有趣之處是地點與曼聯領隊坦夏接近,步行只消數分鐘。這位24歲英格蘭翼鋒的舉動,令人懷疑他將於今夏外借後回歸曼聯。

山曹於2017至2021年效力多蒙特,為蜜蜂兵團上陣137次攻入50球,奠定他在球隊和英格蘭代表隊的地位。2021年夏天,他轉投曼聯卻未能踢出應有水準,更傳與主帥坦夏關係破裂,長期被雪藏。

今年1月,山曹以外借身份回歸多蒙特,最初表現慢熱,惟近期狀態大勇,協助多蒙特殺入歐聯決賽,多蒙特體育總監基爾本月初曾表示,山曹回歸後重拾笑容,會盡一切努力留住他。
完美告別!馬高列奧斯請8萬球迷飲啤酒

多蒙特傳奇馬高列奧斯宣布季後離隊,周六(18日)德甲煞科係佢最後一次為「蜜蜂兵團」喺德國上陣,多蒙特著名嘅「黃牆」亦砌出馬高列奧斯嘅11號作最後致敬。呢位德國球星喺告別戰交出1入波同1助攻,協助多蒙特4比0大勝達斯泰特,而且仲豪氣請晒8萬球迷飲啤酒,完美告別。

已拎到歐聯資格嘅多蒙特,今場迎戰達斯泰特成為歡送馬高列奧斯嘅派對,佢30分鐘交助攻畀伊恩馬特臣先開紀錄,38分鐘再喺禁區頂射入靚罰球,帶領多蒙特最後贏4比0。多蒙特主場嘅經典「黃牆」砌出馬高列奧斯嘅11號,當佢82分鐘被調離場,更加全場起立鼓掌,答謝佢過去12年嘅貢獻。

多蒙特官方賽前貼出一張馬高列奧斯手寫字條:「多謝大家,告別啤酒我請客!」多蒙特今仗全場超過8萬球迷,都可以免費去拎啤酒飲,馬高列奧斯表示:「我一早計劃好,一切都好完美,今場係我最後一次喺多蒙特主場比賽,我好感激大家畀我嘅愛,好開心再次感受『黃牆』嘅氣氛,我想回報大家。」
高daddy個告別 好感動
希望多狗早日空難不得好死
師兄最後成功邊處買飛?

一生人真係要感受一次yellow wall

好撚正已經好想再去了

起完佢底發覺連賭狗都block佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞